1000 recepten met uien
2,5 eetl. olijfolie bloem om te bestuiven 2 rode uien 500 g zelfrijzend bakmeel 1 theel. zout 1 theel. paprikapoeder mespuntje cayennepeper 100 g groene olijven zonder pit 4 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries) 2 eieren 1,5 dl melkVet een bakpl... bekijk recept »
voor 4 personen: 500 gram uien 3 teentjes knoflook 3 tomaten 3 eetlepels olijfolie 1 dl rode port 1 liter vleesbouillon (van tablet of uit pot) 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) 4 sneetjes (bruin) stokbroodPel de uien en snijd deze in ringe... bekijk recept »
Voor 4 personen 4 tot 5 courgettes (800 gram) 3 uien 1 eetlepel olijfolie 60 gram rozijnen enkele takjes platte peterselie zout peperWas de courgettes en snij ze in schijfjes. Pel de uien en snij ze in ringen. Verhit de olie in een stoofpot. Doe er d... bekijk recept »
Voor 2 personen: 6 kleine uien 25 gr boter 1 1/2 dl donker bier 1 theelepel tijm 2 entrecotes á 150 gr 1 sneetje ontbijtkoek zout, peperPel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 350 g linzen 8 1/2 dl groentebouillon 3 uien, gepeld en fijngesnipperd 250 g champignons, af geborsteld en in plakjes 4 eetl margarine ca. 10 zilveruitjes (persoonlijk laat ik dit achterwege) 2 eetl. fijngehakte peterselie zout en pe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 350g linzen 8,5dl groentebouillon 50g boter 3 uien 3 tomaten 250g champignons 4 zoetzure augurken 2 eetlepels gehakte peterselie zout peperDoe de linzen met de groentebouillon in een pan, breng het aan de kook en laat het 45 minuten ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 scholfilets van 150-200 gr. p.p.; 3 rode uien in ringen; 1 teentje knoflook, gekneusd; 3 dl rode wijn; bouquet garni (bijeengebonden); schil van ¼ citroen; 1 potje zure room; 1 eetlepel gehakte kervel; 500 gr. pastinaak; korianderp... bekijk recept »
1 kg uien in ringen gesneden2 teentjes look( gekneusd)4 dl krachtige rode wijn1 l warme rundbouillon4 diagonale sneden getoast frans brood4 takjes tijm4 plakjes camembert2 el olijfoliepeper en zeezout- Verhit de olijfolie in een ruime pan en roerbak ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 24 gamba's (rauw) 4 teentjes knoflook 2 kleine uien 4 eetlepels olijfolie 4 eetlepels medium sherry 1 eetlepel citroensap zout peper 2 eetlepels fijngehakte peterselieWas de gamba's en dep ze droog. Pel de teentjes knoflook en snijd ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 zalmnoten van elk 200 g (verse of uit de diepvriezer) 1 citroen zout peper 1 bos jonge uitjes 50 g boter 200 g champignons 1 dl droge witte wijn 1 tak dragon 1 dl verse room 2 theelepels aardappelmeelDiepgevroren zalm eerst ontdooi... bekijk recept »