1000 recepten met uien
500 g kabeljauwfilet (of een andere witte vissoort) gaar gesmoord in boter en gevlokt 450 g champignonsoep uit blik min of meer 100 ml water 1 grote pak kaas en uien chipsverkruimeld 100 g Cheddar kaas of belegen Goudse kaasgeraspt 1. Meng water door... bekijk recept »
350 gram bladerdeeg 4 eetlepels olijfolie 10 rode uiengeschild en gesneden 30 gram pijnboompitten 60 gram zongedroogde tomatenfijngehakt 1 theelepel oregano 100 gram pittige kaas in kleine blokjes Bladerdeeg uitrollen tot een dikke lap en in vieren ... bekijk recept »
4 varkensschnitzels ongepaneerd slagroom een pakje franse uiensoep Leg de schnitzels in de ovenschaal voeg een gedeelte van de slagroom toe strooi er de franse uiensoep droog overheen. Naar smaak het hele of een gedeelte van het pakje soep. Dan net z... bekijk recept »
300 gr uien in ringen gesneden 2 sjalottenfijn gehakt. 1 el fijngehakte peterselie. 25 gr boter 3 el mosterd 1 el bloem 6 dl koude bouillon 1 dl room vers gemalen peperzout 3 oude witte boterhammenontkorst in blokjes. 3 lente uitjes in ringen gesnede... bekijk recept »
900 ml groentebouillon gezouten boter 1 el olijfolie 8 sjalotjesfijngesnipperd 2 teentjes knoflookgeperst 275 g risottorijstzoals vialone nano, carnaroli of arborio witte wijnca. 125 mi 2 rode uienfijngesnipperd 275 g bonen (vers of diepvries)gedopt... bekijk recept »
750 gram aardappelen600 gram uien200 gram geraspte kaas1 blik champignonsoepfijngehakte peterseliepeper Leg in een ovenvaste schaal laag om laag plakken aardappelen, uien en geraspte kaas tot alles op is. Schenk er een blikje champignonsoep over uit ... bekijk recept »
1 pond uien2 el boter1 liter kippebouillonpeperzout en tijm naar smaak2 kopjes melk5 afgestreken el bloem. In een grote pan, fruit ui in boter totdat de uien doorschijnend zijn en licht gekleurd. Voeg bouillon en kruiden toe. Met het deksel op de pan... bekijk recept »
Voor het deeg 75 gr. boterop kamer temperatuur 175 gr. bloem en wat extra om te bestuiven. 50 gr. geraspte rijpe cheddar of belegen goudse 1/2 tl. mosterdpoeder snufje cayennepeper 1 groot eilosgekloptom te bestrijken. Voor de vulling 25 gr. boter 1... bekijk recept »
4 uien 1 bakje champignon 1 tl grove mosterd 2 teentjes knoflook 1 el Provençaalse kruiden 0,75 lt bouillon Pel de uien en snijd ze in repen. Fruit de uien in een eetlepel olijfolie glazig, voeg het klein gesneden of geperste teentje knoflook t... bekijk recept »
3 grote uien 1 teentje knoflook 25 gr boter 25 gr bloem 6 dl vleesbouillon 2 dl garderoom zout peper snufje nootmuskaat 2 el fijngeknipte bieslook Pel en snipper de uien en de knoflook. Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui- en knoflooksnipp... bekijk recept »