Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

KABELJAUW MET KAAS EN UIEN CHIPS

500 g kabeljauwfilet (of een andere witte vissoort) gaar gesmoord in boter en gevlokt 450 g champignonsoep uit blik min of meer 100 ml water 1 grote pak kaas en uien chipsverkruimeld 100 g Cheddar kaas of belegen Goudse kaasgeraspt 1. Meng water door... bekijk recept »

Rode Uien Taartjes

350 gram bladerdeeg 4 eetlepels olijfolie 10 rode uiengeschild en gesneden 30 gram pijnboompitten 60 gram zongedroogde tomatenfijngehakt 1 theelepel oregano 100 gram pittige kaas in kleine blokjes Bladerdeeg uitrollen tot een dikke lap en in vieren ... bekijk recept »

Schnitzel Met Uien

4 varkensschnitzels ongepaneerd slagroom een pakje franse uiensoep Leg de schnitzels in de ovenschaal voeg een gedeelte van de slagroom toe strooi er de franse uiensoep droog overheen. Naar smaak het hele of een gedeelte van het pakje soep. Dan net z... bekijk recept »

Uien-mosterdsoep*

300 gr uien in ringen gesneden 2 sjalottenfijn gehakt. 1 el fijngehakte peterselie. 25 gr boter 3 el mosterd 1 el bloem 6 dl koude bouillon 1 dl room vers gemalen peperzout 3 oude witte boterhammenontkorst in blokjes. 3 lente uitjes in ringen gesnede... bekijk recept »

Risotto Met Tuinbonen En Rode Uien

900 ml groentebouillon gezouten boter 1 el olijfolie 8 sjalotjesfijngesnipperd 2 teentjes knoflookgeperst 275 g risottorijstzoals vialone nano, carnaroli of arborio witte wijnca. 125 mi 2 rode uienfijngesnipperd 275 g bonen (vers of diepvries)gedopt... bekijk recept »

Uien Paramaribo

750 gram aardappelen600 gram uien200 gram geraspte kaas1 blik champignonsoepfijngehakte peterseliepeper Leg in een ovenvaste schaal laag om laag plakken aardappelen, uien en geraspte kaas tot alles op is. Schenk er een blikje champignonsoep over uit ... bekijk recept »

Uien-cremesoep

1 pond uien2 el boter1 liter kippebouillonpeperzout en tijm naar smaak2 kopjes melk5 afgestreken el bloem. In een grote pan, fruit ui in boter totdat de uien doorschijnend zijn en licht gekleurd. Voeg bouillon en kruiden toe. Met het deksel op de pan... bekijk recept »

Taartjes Met Gekarameliseerde Rode Uien En Geitenkaas

Voor het deeg 75 gr. boterop kamer temperatuur 175 gr. bloem en wat extra om te bestuiven. 50 gr. geraspte rijpe cheddar of belegen goudse 1/2 tl. mosterdpoeder snufje cayennepeper 1 groot eilosgekloptom te bestrijken. Voor de vulling 25 gr. boter 1... bekijk recept »

Uien/champignonsoep

4 uien 1 bakje champignon 1 tl grove mosterd 2 teentjes knoflook 1 el Provençaalse kruiden 0,75 lt bouillon Pel de uien en snijd ze in repen. Fruit de uien in een eetlepel olijfolie glazig, voeg het klein gesneden of geperste teentje knoflook t... bekijk recept »

Uien-cremesoep

3 grote uien 1 teentje knoflook 25 gr boter 25 gr bloem 6 dl vleesbouillon 2 dl garderoom zout peper snufje nootmuskaat 2 el fijngeknipte bieslook Pel en snipper de uien en de knoflook. Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui- en knoflooksnipp... bekijk recept »

Pagina 12 van 100