Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Fusilli Met Aardappelen En Uien

350 gr. fusilli2 rode uien80 gr. ham1 middelgrote aardappeleen paar takjes tijm30 gr. geraspte Parmezaanse kaas3 eetl. extra vergine olijfoliezout versgemalen zwarte peper De pasta en de aardappels afgieten en de uiensaus erover schenken.De Parmezaa... bekijk recept »

Tomatensoep Met Uien En Gehakt

2 a 3L. water300 gr.gehaktof kant en klaare gehaktballetjes2 blikjes tomatenpuree1 a 2 teentjes knoflook1blik gepelde tomaten of 500grverse500gr. uien in 8tenlaurierbladfoeliethijmpeterselie,1eetl. paprikapoeder3 bouillon blokjes100gr. vermicelli1dl ... bekijk recept »

Gesmoorde Uien

1 1/ kilo uien 100 gram boter zout 1/2 dl room. Snijd het wortelgedeelte van de uien en pel ze. Snijd de bollen in vieren en zet ze op met een bodempje water met wat zout. Leg het deksel op de pan, breng het gerecht aan de kook en kook de uien in ... bekijk recept »

Chinese Kool Kool Met Spekjes En Uien

1 kg Chinese koolzout100 g blokjes bacon1 eetlepel boter of margarine2 uien1 teentje knoflookpeper Was de kool en snijd het in repen. Snijd de uien in ringen en pers de knoflook. Kook de kool in een bodem water met zout net gaar in 15 minuten. Laat d... bekijk recept »

LASAGNE Met Gehakt,kaas, Ham Uien En Zo Klaar

500 gr.rundergehakt 0.75 liter gepureerde tomaten 175 gr.champignons 350 gr lichtbelegen kaas gesneden 100 gr.ham gesneden 1 gele paprika 3 kleine worteltjes 4 teentjes knoflook 1 zakje Italiaanse kruiden 1 zakje bechamelsaus 1 tot 1 pak lasagnebla... bekijk recept »

Bruine Bonen Met Spek En Uien

500 g gedroogde bruine bonen 1 laurierblad 3 grote stevige uien 3 el gezeefde bloem 1 tl scherpe paprikapoeder 200 g mager gerookt spek (in dunne reepjes gesneden) 3 el grofgehakte peterselie 1 el fijngesneden bieslook Hulpmiddelen Kookpan frituurpa... bekijk recept »

Gehaktcurry Met Uien

500 gr uien 2 eetlepels braadboter 3 eetlepels pikante kerrie 500 gr half-om-halfgehakt 2 potjes (250 gr) Bulgaarse yoghurt 1,5 dl gevogeltefond 1 eetlepel citroensap zout en (versgemalen) peper 1 eetlepel fijngesneden munt 50 gr ongezouten cashewno... bekijk recept »

Gebakken Heilbot Met Een Warme Salade Van Rode Uien

4 heilbotsteaks a 175 gr 1 tl olijfolie ? tl maizena (bloem) gemengd met 2 tl koud water 2 el versbieslookfijngeknipt ter garnering zout en peper SALADE 2 rode uien 6 sjalotjes 1 el citroensap 2 tl olijfolie 2 el rodenwijnazijn 2 tl fijne suiker 1.5 ... bekijk recept »

Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade

4 zeebaarsfilets met huid van 150 g 1 eetlepel chiliolie sap van 1 citroen zwarte peper, versgemalen voor de marmelade: 4 rode uien, in stukjes 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel bruine basterdsuiker of honing mespunt kaneelpoeder 1 eetlepel verse pete... bekijk recept »

Spaanse gebakken gamba's met knoflook en uien

24 gamba's (rauw) 4 teentjes knoflook 2 kleine uien 4 eetlepels olijfolie 4 eetlepels medium sherry 1 eetlepel citroensap zout en peper 2 eetlepels fijngehakte peterselie (of uit de diepvries van Darégal)Was de gamba's en dep ze droog. Pel de teentje... bekijk recept »

Pagina 17 van 100