1000 recepten met uien
750 g nieuwe aardappels (geschild) 4 tartaartjes 4 eetlepels vloeibare margarine 600 g broccoli (in roosjes) 2 rode uien (in halve ringen) 3 tomaten (in stukjes) 100 ml rode wijn ½ theelepel gedroogde tijm1. Aar... bekijk recept »
800 g kruimige aardappels 3 uien 1 bosje bospeen 100 ml melk 100 g piccalilly 4 varkenskarbonades à 150 g olijfolie om in te bakken 1 klontje boter 2 el grove mosterd 200 ml kookroom Laat de karbonades ... bekijk recept »
800 g kipspareribs (ketjap) 1 zak gebroken sperziebonen (500 g) 1 citroen 1 blik reuzenbonen (425 g) 1 potje Amsterdamse uien (370 ml) 1 zakje verse dille (15 g) 1 zakje rauwkost (150 g) 8 eetlepels olijfol... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie extra vierge (fles 1 liter) 1 kilo uien (in halve ringen) 1 pak bladerdeeg ((diepvries, 450 g), ontdooid) 2 eetlepels kristalsuiker (pak 1 kilo) 1 eetlepel tijm 1 blikje ansjovisfilets ((46 g),... bekijk recept »
4 dikke kippenbouten 15 cl droge witte wijn 4 teentjes knoflook 800 g “Nicolas” aardappelen (nettogewicht, geschild) 4 uien 70 cl vetarme kippenbouillon (water blokje) 4 eetlepels olijfolie Provençaalse kruiden peper en zout1. Snipper de uien fijn. ... bekijk recept »
2 uien olijfolie om in te bakken 1 venkelknol 4 tomaten 1 sinaasappel 1.2 l water 2 visbouillonblokjes 50 g bloem 400 g kabeljauwfilet Snelle vissoepPel en snipper de uien.Snijd de venkel in blokjes. Verh... bekijk recept »
6 plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid) 250 g uien 1 el zonnebloemolie 2 el platte peterselie (fijngehakt) 150 g Gorgonzola (kaas) 3 eieren 100 ml geslagen room (23% vet)1. Bekleed elk holletje van de muffinvorm m... bekijk recept »
6 plakjes hartige taartdeeg 4 uien 2 el olijfolie 1 snufje zout 1 snufje peper 1 bos bospeen 3 eieren 400 g cottage cheese 20 g basilicum 1 ingevette lage ronde taartvorm ø ca. 24 cm1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed de v... bekijk recept »
4 rode uien 4 takjes tijm 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels zwarte peperkorrels 2 theelepels chilipoeder 1 eetlepel zeezout 4 biefstukken 25 g boter1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Pel de uien en snijd ze tot aan de onderkant kruiseli... bekijk recept »
1 bos bospenen 600 g kruimige aardappels 1 groentebouillonblokje 4 uien 75 g boter 1 el Dijonmosterd 1 el grove mosterd 75 ml witte wijnazijn 340 g corned beef 1 bos bieslook 1. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. 2. Schil en snijd de ... bekijk recept »