Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Patate Con I Bomboloni

500 gr aardappelen in stukjes(ongeschild),250 gr uien in stukjes,250 gr kerstomaatjes,zout.peper,4 el olijfolie. Hulpmiddelen Braadslee of ovenschaal,ingevet HulpmiddelenBraadslee of ovenschaal,ingevet Voorbereiding Oven voorverwarmen op 200c Bereid... bekijk recept »

Uientaart

1 plak kruimeldeeg of zes plakjes roomboterbladerdeeg 1 kilo uien 3 plakken gerookte runderborst van 4 millimeter dik 25 centiliter dikke creme fraiche 3 eieren 1 eetlepel bloem ? theelepel karwijzaad plantaardige olie fijn zoutgemalen peperDoe nog w... bekijk recept »

Zuurvlees

1/2 kg varkenspoulet 2 dikke uien 1 eetl. ketjap stroop (3 eetl.) azijn (1/2 mok) suiker (+ 2 eetl.) peper laurier (versof gemalen) kruidnagel (gemalen) Bereidingswijze Vlees aanbraden en ondertussen de uien klein snijden. Doe de uien erbij en braad ... bekijk recept »

Macaroni Gehaktsaus

4 grote uien,pond gehakt(runder) 1 paprikaknoflook,oregano,pestosaus ( van knorr)wat olie tomatensaus uit een pakzoutpeperevt sambalgemalen kaas.macaroni Uien in olie bakken met de knoflook. uit pan in schaal bewaren. in de achtergebleven olie de pap... bekijk recept »

Hachee Bij Ons Genoemd Uienchee

1 kilo magere runderlappen ongeveer ruim 2 kilo uien of 2 kilo gesnede uien zout peper laurierblad of laurierpoederklein scheutje azijn 1 of meer zakjes jachtsaus om te binden (of zoals vroeger Maizena) Uien pellen en halveren en dan plakjes snijden ... bekijk recept »

Limburgs Zuurvlees

1 pond runderlappen in grote stukken gesneden4 grote uien in ringen2 dl. azijn2 laurierblaadjes5 hele kruidnagelen. 10 peperkorrels2 sneden ontbijtkoek in stukjes gesneden1 eetlepel appelstroop2 theelepels suiker en evt. bindmiddel Bereidingswijze Do... bekijk recept »

Tomaten-Uischoteltje

8 dunne sneetjes oud brood zonder korstpaneermeel25 gram boter4 schoongemaakte en kleingesneden uien300 gram in plakjes gesneden tomatenpeper en zoutoregano1 ei1 1/2 dl melk40 gram geraspte Parmezaanse kaas. Beboter een kleine ovenvaste schaal en leg... bekijk recept »

Uienjam

50 gr ongezouten boter 5 middelgrote rode uien (in plakjes) 250 ml droge sherry 250 ml tawny port 50 gr krenten (geweekt in 50 ml droge sherry) peper&zout. Hulpmiddelen Pan met dikke bodem Hulpmiddelen - Pan met dikke bodem Voorbereiding Zie ingr. l... bekijk recept »

Janson's Verleiding

750 g vastkokende aardappels 10 zwarte olijven zonder pit 10 groene olijven zonder pit 4 uien 2 el olijfolie 200 ml halfroom zout peper cayenepeper Hulpmiddelen Ovenschaalingevet Hulpmiddelen - Ovenschaalingevet Voorbereiding Verwarm de oven voor op... bekijk recept »

Rommeltopf

1,5 kg.bakaardappelen,2 uien,mager gerookte spekjes,1 pond frikandeau of ander mager varkensvlees,1 blik of pot sperziebonen en 1 erwten,2 eierenpeper en zout. Bak de aardappelen tot ze mooi bruin en gaar zijn.Bak in een andere pan de uien en spekjes... bekijk recept »

Pagina 53 van 100