1000 recepten met uien
4 uien50g boter2 eetlepels bloem1 liter kippenbouillonzoutpeper Doe de boter in de pan en voeg de uien toe. Fruit de uien totdat deze zacht zijn, maar niet bruingekleurd zijn. Voeg de bloem toe en mix het geheel goed. Voeg langzaam de kippenbouillon ... bekijk recept »
75 g boter 750 g uienin dunne ringen zout peper1 liter vleesbouillon of water 1 blaadje laurier 1 klein stokbroodin dikke sneetjes 125 g geraspte Gruyere kaas Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en laat hierin de uien met wat zout en peper op... bekijk recept »
75gr boter 750gr uien in dunne ringen zout en peper 1 lt vleesbouillon 1 blaadje laurier 125gr gruyere kaas klein stokbroodje Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en laat hier in de uien met wat zout en peper op een zacht vuur cica 30 min,afge... bekijk recept »
500 gr. bladerdeeg of korstdeeg,4 uienteentje knoflook2 eetl. boter of margarinepeper8 eetl. gerspte kaas (Edammertaler of Gruyere) Het deeg zo dun mogelijk uitrollen en er 4 kleine vormpjes mee bekleden. Hier en daar in de bodem met een vork gaatjes... bekijk recept »
- 2 flinke uien - 2 tenen knoflook - Scheut goede Olijf olie - 75 gram ROOM boter - Zout - Zwarte Peper uit de molen - 500 ml slagroom - 200 ml kookroom - 400 gram groene aspergetips - 400 gram rivierkreeft staartjes - Flinke scheut witte wijn - 400 ... bekijk recept »
600 g uien 4 1/2 el olie 5 el bloem 2 dl witte wijn 1 1/2 l kruidenbouillon 4 sneetjes ciabatta 200 g geraspte belegen kaas Uien fijnsnijden. In pan met dikke bodem olie verhitten en uien ca. 30 min. zachtjes bakken. Af en toe omscheppen en zonodig w... bekijk recept »
500 gram baklapjes (magere runderlapjes kan ook) 2 stuks vleesbouillontabletten 2 uien 6 bosuitjes 1,5 eetlepel chilipoeder 2 eetlepels olie 2 teentjes knoflook 50 gram mihoen 1 theelepel suiker 2 eetlepels ketjap manis peper eventueel sesamzaadjes ... bekijk recept »
8 - 10 langwerpige gele paprika (Lidl)1 kg aromatische tomaten (Roma)4 grote uien1 handje rijstzonnenbloemoliepeterseliezout en zwarte peper Pel de uien en snijd ze in reepjes, bak ze in olie goudbruin. In de tussentijd de paprika in reepjes (vingerd... bekijk recept »
Gistdeeg: 300g bloem van harde tarwe50g bloem om te bestuiven1 afgestreken theelepel zouteen snuif suiker15g droge gist (of 20g verse gist)1 losgeklopt ei2 eetlepels olijfolie.(hiervoor kunt u natuurlijk ook een voorgerolde pizzabodem uit de supermar... bekijk recept »
500 gr uien50 gr boter50 gr bloem1 1/2 dl bouillon4 sneetjes brood50 gr geraspte kaas Pel de uien en snijd ze in ringen. Smelt de boter in 1 minuut op vol vermogen. Doe de uien erbij en verwarm alles afgedekt ongeveer 5 minuten op vol vermogen tot de... bekijk recept »