1000 recepten met uien
600 g uien 100 g boter 50 g bloem 8 a 9 dl runderbouillon 2 dl Trappist dubbel bijv Westmalle dubbel zout en peper 6 sneden stokbrood 100 g geraspte oude kaas 1. Pel de uien de snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter in een soeppan en bak h... bekijk recept »
1 pond uien in dunne reepjes 2 eetlepels bruine suiker 1 eetlepel olijfolie teentje knoflook 1 liter kippenbouillion 1/2/ stobrood in plakjes geraspte kaas Doe in een pan met dikke bodem de olijfolie laat deze warm worden en voeg de uien toe La... bekijk recept »
1kg.uien 1pakje Honig Ossestaartsoep peper zout cayennepeper scheut port De uien bruin bakken,peper zout en cayennepeper erover. Soep klaarmaken volgens pakje. Schepjes soep bij de uien doen,dan een scheut Port erbij. Soep in een vuurvaste soepkom do... bekijk recept »
100 gram boter 4-5 witte uien 2 knoflook tenen 2 eetlepels bloem nootmuskaat kipfilet 300 gram 1 laurierblad 300 ml melk zout en peper 150 ml room naar keuze geraspte kaas Verwarm de boter. Voeg de in ringen gesneden witte uien en knoflook toe. Laa... bekijk recept »
1 liter bouillon 500 gram uien 2 eetlepels olie 2 eetlepels bloem 4 sneetjes geroosterd brood knoflook 50 gram geraspte oude kaas. Breng de bouillon aan de kook. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze in de olie lichtbruin. Roer de bloem doo... bekijk recept »
2 liter water een kilo uien een pond tomaten 4 eieren bouillon naar keuze kruiden als u dat lekker vind: een paar teentjes knoflook Bereidingswijze Snijdt een kilo uien en een pond tomaten in kleine blokjes. Breng 2 liter water met de bouillon aan d... bekijk recept »
1 kilo uien 1 pakje Honig Ossestaartsoep 1 scheut port cayennepeper geroosterd brood kaas en paneermeel De uien bruin bakken,peper zout en cayenne-peper erover. Soep volgens pakje klaar maken. Schep de soep bij de uien dan scheut port erbij. Dan gero... bekijk recept »
500 g lamsgehakt2 uien2 teentjes knoflookcitroensap2 el munt (gehakte)2 el koriander (gehakt)400 ml runderbouillon250 ml kokosmelk400 g tomatenblokjes (in blik)1 el tomatenpuree0.5 kl gemalen komijn0.5 kl gemalen koriander0.5 kl chilipoederoliepeperz... bekijk recept »
1 braadkip (versneden)3 sjalotten (langwerpig)1 bosje lente-uien1 tomaat (klein)70 g rozijnenoliepeperzout1. Pel de sjalotten, maak de lente-uien schoon. Snij de sjalotten in de lengte in vier parten, halveer de lente-uien in de lengte en behoud een ... bekijk recept »
100 g gezouten boter1 bosje tijm2 kl zout2 kl zwarte peper (gemalen)2 el balsamicoazijn5 zoete uien (rode/witte)1 bol knoflook4 zoete aardappelen (grote)1 Mechelse koekoek1. Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de boter zacht en roer er de helft v... bekijk recept »