Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Uiensoep Met Trappistenbier

600 g uien 100 g boter 50 g bloem 8 a 9 dl runderbouillon 2 dl Trappist dubbel bijv Westmalle dubbel zout en peper 6 sneden stokbrood 100 g geraspte oude kaas 1. Pel de uien de snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter in een soeppan en bak h... bekijk recept »

Uiensoep

1 pond uien in dunne reepjes 2 eetlepels bruine suiker 1 eetlepel olijfolie teentje knoflook 1 liter kippenbouillion 1/2/ stobrood in plakjes geraspte kaas Doe in een pan met dikke bodem de olijfolie laat deze warm worden en voeg de uien toe La... bekijk recept »

Uiensoep

1kg.uien 1pakje Honig Ossestaartsoep peper zout cayennepeper scheut port De uien bruin bakken,peper zout en cayennepeper erover. Soep klaarmaken volgens pakje. Schepjes soep bij de uien doen,dan een scheut Port erbij. Soep in een vuurvaste soepkom do... bekijk recept »

Witte Uiensoep

100 gram boter 4-5 witte uien 2 knoflook tenen 2 eetlepels bloem nootmuskaat kipfilet 300 gram 1 laurierblad 300 ml melk zout en peper 150 ml room naar keuze geraspte kaas Verwarm de boter. Voeg de in ringen gesneden witte uien en knoflook toe. Laa... bekijk recept »

Gegratineerde Uiensoep

1 liter bouillon 500 gram uien 2 eetlepels olie 2 eetlepels bloem 4 sneetjes geroosterd brood knoflook 50 gram geraspte oude kaas. Breng de bouillon aan de kook. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze in de olie lichtbruin. Roer de bloem doo... bekijk recept »

Madeiresche Uiensoep

2 liter water een kilo uien een pond tomaten 4 eieren bouillon naar keuze kruiden als u dat lekker vind: een paar teentjes knoflook Bereidingswijze Snijdt een kilo uien en een pond tomaten in kleine blokjes. Breng 2 liter water met de bouillon aan d... bekijk recept »

Uiensoep

1 kilo uien 1 pakje Honig Ossestaartsoep 1 scheut port cayennepeper geroosterd brood kaas en paneermeel De uien bruin bakken,peper zout en cayenne-peper erover. Soep volgens pakje klaar maken. Schep de soep bij de uien dan scheut port erbij. Dan gero... bekijk recept »

Lamsballetjes met pittige tomatensaus

500 g lamsgehakt2 uien2 teentjes knoflookcitroensap2 el munt (gehakte)2 el koriander (gehakt)400 ml runderbouillon250 ml kokosmelk400 g tomatenblokjes (in blik)1 el tomatenpuree0.5 kl gemalen komijn0.5 kl gemalen koriander0.5 kl chilipoederoliepeperz... bekijk recept »

Kip met rozijnen

1 braadkip (versneden)3 sjalotten (langwerpig)1 bosje lente-uien1 tomaat (klein)70 g rozijnenoliepeperzout1. Pel de sjalotten, maak de lente-uien schoon. Snij de sjalotten in de lengte in vier parten, halveer de lente-uien in de lengte en behoud een ... bekijk recept »

Kip met ui, zoete aardappel en tijm

100 g gezouten boter1 bosje tijm2 kl zout2 kl zwarte peper (gemalen)2 el balsamicoazijn5 zoete uien (rode/witte)1 bol knoflook4 zoete aardappelen (grote)1 Mechelse koekoek1. Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de boter zacht en roer er de helft v... bekijk recept »

Pagina 49 van 100