Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Rode Uiensoep

25 g boter 4 rode uien in dunne ringen ? theelepel suiker 1 theelepel bloem ? liter vleesbouillon 100 ml wijn zout peper 1 stokbrood in schuine dikke plakken gesneden 50 g blauwe kaas Schil en snij de rode uien in dunne ringen. Verhit de bo... bekijk recept »

Uiensoep

400 gr uien1 liter water2 bouillonblokjes50 gr margarine1 dl water voor bloempapje20 gr bloempeperkerrie Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Fruit de uien en kerrie in de gesmolten margarine. Voeg peper, water en bouillonblokjes toe. Maak van ... bekijk recept »

Belgische Uiensoep

-4 middelgrote uienin ringen gesneden uien -50 gram boter -1 theelepel zout -1 theelepel suiker -50 cl Pils -1/2 liter bouillon -1 dl koffieroom -20 gram maizena Fruit de uien, onder af en toe roeren, 20 minuten in de boter. Voeg er het zout, de suik... bekijk recept »

Uiensoep

12 uien boter 3 liter kippenbouillon tabasco 8 beschuiten 8 eetlepels pels geraspte kaas Versnipper de uien en bak deze in een pan met boter. De uien mogen, moeten zelfs, bruin aangebakken worden. Voeg de kippenbouillon erbij en laat dit verder een u... bekijk recept »

Paprika-uiensoep

400 gr uien 1 verse rode paprika 2 tenen knoflook 2 tabletten runderbouillon 2 liter water 4 eetlepels bloem 1 klein blikje tomatenpuree (70gr) 2 eetlpels olijfolie 50 gr margarine Maak de uien schoon en snij ze in ringen, snij de paprika in stukjes ... bekijk recept »

Uiensoep

500 gr. uien - 2 teentjes knoflook 2 eetl. olijfolie - 2 eetl. bloem - 7 dl. bouillon - 1 dl. rode wijn - zout - peper - 2 sneetjes brood zonder korst - water - boter of margarine Voorbereiding De sneetjes brood in stukjes snijden en die in zo weinig... bekijk recept »

Uiensoep

1,25 ltr. Water,3 grote uien en wortel een paar takjes peterselie een mespuntje thijmeen stukje foelie en laurierblad4 peperkorrels een schijfje citroen ,6 magere bouillonblokjes40 gr boter50 gr bloemeen scheutje melk of room of 50 gr geraspte kaas g... bekijk recept »

Uiensoep

75 gram boter 3-4 uien 2 eetlepels bloem 9 dl bouillon zout en peper Hulpmiddelen Soeppan Hulpmiddelen - Soeppan Voorbereiding Snij de uien in ringen Bereidingswijze Smelt de boterdoe de bloem erbij en meng dit tot een papje. voeg de bouillon toe e... bekijk recept »

Uiensoep Met Tofu

500 gr. gesneden zoete uien 2 eetl. sesamolie 1 teentje knoflook 1 bakje shii-take 2 groentenbouillon tabletten 2 eetl. chilisaus 1/2 blok Tofu (a 375 gr.) zout peper uit de molen 4 dunne mienestjes 1 kopje gesneden verse bieslook keukenpapier Voorbe... bekijk recept »

Uiensoep

800 g uien 50 g boter 3 eetlepels olie 2 eetlepels bloem 1/2 l droge witte wijn 2,5 l ontvette bouillon zout peper 1 klein glas porto 1 klein stokbrood 100 g gemalen gruyerekaas. Pel en snipper de uien. Laat ze langzaam zacht worden in een mengsel va... bekijk recept »

Pagina 47 van 100