Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Provencaalse Mosselen.

2 kilogram mosselen 6 rijpe tomaten 2 uien 2 teentjes look wat olijfolie verse tijm en basilicum Bereidingswijze Was de mosselen en maak ze schoon.Hak de tomaten in grove stukken en hak de uien en de look fijn. Laat de uien snel bakken in een grote p... bekijk recept »

Provencaalse Jachtschotel

400 gr. rundvlees 2 winterpenen 4 uien bakje champignons blikje tomatenpuree knoflookpoeder bouillonblokje Snijd het rundvlees in stukjes snijd de wortelen, uien en champignons bak rundvlees snel bruin met de koflookpoeder voeg de uien en champignons... bekijk recept »

Stoofschotel Met Courgette En Vis

2 courgettes - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 gele paprika - 1 rode paprika - 1 groene paprika - 500 gr kabeljauwfilet - 50 gr boter - 1 eetl Provencaalse kruiden - 2 dl witte wijn - witte peper uit de molen - zout Pel en snipper de uien. Verhit de... bekijk recept »

Garnalen-uiensoep

2 grote uien,1 teentje knoflook,2 el olijfolie,1 liter melk25 gr. boter,25 gr.bloem,1 el tomatenpuree,2 visbouilontabletten1 ons hollandse gepelde garnalen,peper,nootmuskaat,2 el fijngeknipte bieslook. Snipper de uien en hak het teentje knoflook fijn... bekijk recept »

Uiensoep

4 grote uien 1 liter water 2 eetlepels olijfolie of andere olie(geen smeerolie) 30 gram boter 2 teentjes knoflook 1 bouillonblokje 2 eetlepels bloem of meel peper en een beetje tijm gerastpte kaas 4 toostjes of 4 plakjes stokbrood Schil de u... bekijk recept »

Franse Uiensoep

4 grote uien 40 g boter peper 8 dunne sneetjes brood 1,25 l geconcentreerde vleesbouillon 40 g boter 100 g geraspte oude kaas 20 g boter Vervang de geraspte oude kaas door dunne plakjes roquefortdat is even chiquer. Pel en snipper de uien en bak ze g... bekijk recept »

Tasmaanse Uiensoep

4 grote uien1 teentje knoflook1 eetlepel bloem40 gram boter1,25 liter bouillon (bijv. van blokjes)peper en zout100 gram geraspte kaasstokbrood of witbrood. Snijd de uien in ringen en snijd of knijp de knoflook fijn. Verwarm de boter in een pan en leg... bekijk recept »

Uiensoep Met Trappistenbier

600 gram uien - 100 gram boter - 50 gram bloem - 8 a 9 dl runderbouillon - 2 dl Trappist dubbel bijv Westmalle dubbel - zout en peper - 6 sneden stokbrood - 100 gram geraspte oude kaas Pel de uien de snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter in een ... bekijk recept »

Hartige Uiensoep Met Bier

8 middelgrote uiengrof gesneden 2 fijngesnipperde knoflookteentjes 50 g boter 0,5 l bouillon (blokjes of vleesextract) 1 lepel Anco Vloeiende Bloem peper en zout 2 flesjes Primus Pils Bruin de boter lichtjes, voeg de uien en de look toe en frui... bekijk recept »

Witte Uiensoep

100 gram boter 4-5 witte uien 2 knoflook tenen 2 eetlepels bloem nootmuskaat kipfilet 300 gram 1 laurierblad 300 ml melk zout en peper 150 ml room naar keuze geraspte kaas Verwarm de boter. Voeg de in ringen gesneden witte uien en knofloo... bekijk recept »

Pagina 46 van 100