Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Pittige Uiensoep Met Rundvlees

500 gr. runderbraadlappen 2 vleesbouillontabletten 2 grote uien 6 bosuitjes 1,5 theelepel chilipoeder 2 eertlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 50 gr. mihoen 1 theelepel suiker 1 theelepel versgemalen peper 2 eetlepels Chinese sojasaus of Ketjap man... bekijk recept »

Uiensoep

1 Liter runderbouillon 30 gr boter geraspte kaas zout en peper 250 gr ui 30 gr bloem geroosterd brood . Braad de uien in de boter even aan.Wanneer ze half gekleurd zijn de bloem toevoegen en de uien verder bruinen.Voeg de bouillon toe en laat z... bekijk recept »

Snelle Uiensoep

4 middelgrote uien. 4 eetl.fijngesn.bieslook. Hulpmiddelen 1 potje basis voor uiensoep. Hulpmiddelen - 1 potje basis voor uiensoep. Voorbereiding Snij de uien fijn in een keukenmachine en bak ze aan in een koekepan tot ze lichtbruin van kleur zijn. ... bekijk recept »

Uiensoep Met Kaas

Kippen of uien boulliongesnipperde uienzoutpeperthijmverse peterselie,knoflook4laurier bladenbloemolijf olietoasted stokbroodmozzerella kaas Uien en knoflook zachtjes bijna gaar laten bakken in de olijf olie, let op dat ze niet bruin worden. Bloem to... bekijk recept »

Uiensoep

1 kilo Uien 2 el bloem, boter om de uien in te bakken, 1.5 liter runder- of kruidenbouillon, 2 Italiaanse tomaten ontveld en ontpit zout en peper. Uien bakken in de boter tot ze lichtbruin van kleur zijn. Tomatenstukjes toevoegen en deze even meebakk... bekijk recept »

De Echte Uiensoep!

600 gram uien 1 liter bouillongetrokken van de uienschillen en en 2 vleesbouillonblokken 2 tenen knoflook u.d.k.n. 2 laurierbladen scheutje worchestersaua 2 dl. witte wijn 100 gram gruyere stokbrood zout en peperversgemalen ,olijfolie Hulpmiddelen M... bekijk recept »

Aardappel-uiensoep

400 g uien125 g gekookte aardappelen4 el olijfolie7 1/2 dl water of groentebouillon1 laurierbladzoutpeper1 el geraspte kaas1 1/2 dl sherry. Maak de uien schoon en snij ze zeer klein. Pureer de aardappelen. Verhit de olie en fruit hierin de uien goudb... bekijk recept »

Uiensoep

55 gr.boter,2 eetl.olijfolie,l kilo uien in dunne plakjes gesneden,1 theel.zout,20 gr. bloem2 liter runderbouillon,vers getrokken of van blokjes (gaat ook prima). Smelt boter en olie.Roer er de uien door zout en laat zonder deksel 20/30 min. zachtjes... bekijk recept »

Bruine Uiensoep

500 gr uien2 teentjes knoflook2 eetl olijfolie2 eetl bloem7 dl bouillon1 dl rode wijnzoutpeper2 sneetjes brood zonder korstwater boter of margarine. Bereidingswijze De uien schillen en in dunne ringen snijden. De knoflook schillen en snipperen. De ui... bekijk recept »

Uiensoep

1,5kg uien 60g boter 2lp bloem 2l runderbouillon peper en zout Voorbereiding Pel de uien en snij ze in flinter dunne schijfjes. Bereidingswijze Laat de uienringen goudbruin bakken in de boter. voeg dan de bloem er aan toeroerbak tot het een kleurtje ... bekijk recept »

Pagina 48 van 100