Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Tomaten Tarte Tatin

5 plakjes diepvries bladerdeeg 3 uien 25g boter 2 el suiker peper zout 2 stevige trostomaten 1 bakje kerstomaatjes 6 gedroogde tomaatjes op olie olijfolie om in te vetten 1/2 tl organo Hulpmiddelen Lage taartvorm of springvorm van 24 cm doorsnede Hu... bekijk recept »

Chili con carne 1

Voor 4 personen: 3 dl. bouillon 1 groene paprika 1 rode paprika 2 uien 500 gr. bruine bonen zout 2 teentjes knoflook 1 theel. oregano 1,5 theel. chilipoeder 1 eetl. azijn 1 blikje tomatenpuree 5 gr. suiker 1 eetl. olijfolie 350 gr. rund... bekijk recept »

Uiensoep met kaas

Voor 4 personen: 3 uien 1 aardappel 20 g vetstof 1 l water peper, zout, 1/2 bouillonblokje (vlees, kip, groenten) peterselie 4 beschuiten of toosten 100 gemalen kaasBereid de uien en aardappelen voor: maak ze schoon, spoel en snijd ze. Stoof de uien ... bekijk recept »

Camembertsoep

Voor 8 personen: 5 grote uien 5 grote aardappelen 4 liter water kippenbouillon 4 sneden wit brood camembert (kaas)Snipper de 5 grote uien fijn en laat ondertussen de boter goudgeel worden. Fruit de uien glazig. Schil de aardappelen en snij ze in blok... bekijk recept »

diavolo

2 uien 50 gr boter 200 gr gehakt half om half 1 kopje sangrita 1/4 liter tomatensaus 1 kleine peperoni 1 bosje verse fijngehakte tijm 2 teentjes knoflook 1 mespunt zout 1 mespunt zwarte peper 1 mespunt cayennepeperPel de uien en snijd ze fijn.Verhit ... bekijk recept »

jerryke's pasta met een licht pikant sausje

3 uien, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1/2 gele paprika, 750 gram gehakt of kliekjes vlees , 1 blokje bouillon, 1 soeplepel provencaalse kruiden, 1 soeplepel paprikakruiden, 1/2 soeplepel sambal, 3 soeplepels suiker, 1 soeplepel bindmiddel, 10... bekijk recept »

Kalfsribbetjes met room

Voor 4 personen: 8 kleine uien 4 kalfsribbetjes (ongeveer 250 g per stuk) 5 cl calvados 500 Parijse champignons 20 cl verse room 100 g boter 2 snuifjes geraspte nootmuskaat zout en peperSpoel de champignons en dep ze droog. Bak ze 5 min. in 10 g bote... bekijk recept »

Lothringische Zwiebelkuchen

1 pakje met diepgevroren plakjes bladerdeeg 65 gram reepjes mager rookspek 4 grote uien 125 gram geraspte emmentaler kaas 125 gram geraspte gruyère kaas 1/8 ltr zure room 1/8 ltr melk 2 eieren 2 afgestreken eetlepels bloem wat zout en peper ... bekijk recept »

Paprika -notenpastei

Voor 4 personen: 50 g boter 4 uien 1 teentje knoflook 200 g cashewnoten 100 g paneermeel 3 eieren 1,5 dl melk zout peper 2 rode paprika's 100 g geraspte kaasPel de uien en het knoflookteentje en snipper deze. Hak de cashewnoten fijn. Maak de paprika'... bekijk recept »

Parijse hallen uiensoep

4-5 grote uien 1 eetlepel boter 1 eetlepel olijfolie 1 theelepel zout 1/2 theelepel suiker 2 eetlepels bloem 1 1/4 liter runderbouillon 1 dl. droge witte wijn peper 1-2 eetlepels cognac 6 sneetjes stokbrood 100-150 gram geraspte GruyèrePel de uien en... bekijk recept »

Pagina 44 van 100