Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Rijstsalade

Rijst 250 gram, kookworst (geen rookworst), uien 1, blanke rozijnen, halfvolle mayonaise (calve), boterkruidenbouillon Bereidingswijze Kook de rijst met de kruidenbouillon. Maak van de kookworst kleine blokjes en bak die even bruin in de koekenpan. M... bekijk recept »

Gebakken Zoete Rijst

- zilvervliesrijst voor 2 personen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - klein stukje gember - beetje paprikapoedergemalen koriandercitroengras en zout. - beetje sesamolie - 1 dl gembersaus Hulpmiddelen Grote koekenpan Hulpmiddelen - Grote ... bekijk recept »

Snijbonenstampot

1kg aardappels 700 gram snijbonen 3 uien 1 rookworst 40 gram margerine 0.75 dl. kippenbouillon 2.5 dl slagroom 2 el mosterd Hulpmiddelen 2 pannen Hulpmiddelen - 2 pannen Voorbereiding 2 uien snipperen de snijbonen grof snijden (voorgesneden kan ook)... bekijk recept »

Gepofte Ui Met Knolselderijpuree En Ossenstaart

500 g ossenstaart6 uienhalve prei1 winterwortel3 tenen knoflook1 tl tomatenpureehalve knolselderij2 aardappelshalve liter kippenbouillon6 blaadjes verse lauriertijm2 el gesneden bieslook400 g zilvervliesrijst. Ossenstaart samen met 2 uien, de knofloo... bekijk recept »

Riblapjes met mosterd en honing

2 eetl. arachideolie of vloeibaar bakprodukt100 g gerookte spekblokjes500 g uien, gesnipperd2 eetl. honing50 g bloem1 theel. zout en een mespunt versgemalen peper800 g riblappen3 eetl. rode wijnazijn1 eetl. scherpe mosterd500 ml donker bier1 eetl. ge... bekijk recept »

Winterwarme romige hutspot

1 kg kruimige aardappelen 750 gr winterpeen 500 gr uien 1 tablet vleesbouillon 20 gr boter 125 ml crème fraîche 4 sausijsjes of dunne worstjes naar keuze versgemalen peper 1. Voorbereiding2. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.3. Schil de win... bekijk recept »

Afvallen Met Uiensoep "Dieet Soep"

Per Liter: 4 grote uien 2 Rode uien 2 teentjes knoflook 2 tl. Sambal Manis 3 Blokjes "kippenbouillon" Peper naar smaak Voorbereiding Zet een pan met water op . 1 Liter 1.1 Liter. Met 3 blokjes kippen bouillon Snijd de uien in stukken "niet te groot n... bekijk recept »

Tajine Van Duif Met Honing En Amandelen

4 schoongemaakte jonge duiven 2 zoete Spaanse uien olijfolie zout en peper 1/2 koffielepel gemalen kaneel 1/2 koffielepel gemalen gember snuifje gemalen saffraan 16 gedroogde abrikozen (een halve dag geweekt in water met 3 el oranjebloesemwater) 4 el... bekijk recept »

Tajine Van Duif Met Honing En Amandelen

4 schoongemaakte jonge duiven 2 zoete Spaanse uien olijfolie zout en peper 1/2 koffielepel gemalen kaneel 1/2 koffielepel gemalen gember snuifje gemalen saffraan 16 gedroogde abrikozen (een halve dag geweekt in water met 3 el oranjebloesemwater) 4 el... bekijk recept »

Caponata

450 gram aubergine - grof keukenzout - 60 ml olijfolie - 600 gram uien - 2 teentjes knoflook - 150 gram selderij - 120 gram groene olijven zonder pit - 2 blikken tomaten - 1 theelepel zwarte peper - 1 eetlepel suiker - 125 ml rode-wijnazijn - 2 eetle... bekijk recept »

Pagina 43 van 100