Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Gehaktschotel Met Kerrie En Kool

500 gr half-om-half gehakt 1,5 kg aardappelen 150 gr magere spekblokjes 1 groene kool 2 theelepels kerriepoeder 1 bouillontablet 2 uien 100 gr boter scheut melk 100 geraspte jonge kas nootmuskaat ketjap zout Verwarm de oven voor op 175 C. Was en snij... bekijk recept »

Kruidenpaddestoelen Met Roerei

500 gr oesterzwammen250 gr kastanje champignons125 gr cantharellen125 gr eekhoorentjesbrood2 middelgrote uien100 gr doorregen spek2 el boterpeperzout, 1 el gehakte peterselie Hulpmiddelen Grote koekepan Hulpmiddelen - Grote koekepan Bereidingswijze ... bekijk recept »

Fegato Alla Veneziana

500 gram kalfslever3 grote uien in plakken gesnedeneen glas witte wijnazijn2 soepopscheplepels bouillonolijfolieboter balsamico (naar keuze) Bereidingswijze Stoof de uien in de boter met de olijfolie en een beetje water gedurende een half uur. Haal z... bekijk recept »

Uienspread

500 g rode uien of witte uien of gele uien4 eetl. zonnebloemoliesnufje zout1 eetl. honingmespunt kaneel200 ml appelsap50 g blanke rozijnen1. Schil en snijd de uien in dunne ringen of snipper ze fijn. Verwarm de olie in een grote pan met zware bodem e... bekijk recept »

Uiensoep met bier en kaas

8 grote uien 3 teentjes look 50 g boter 5 dl kippenbouillon 2 flesjes pils peper zout 2 el verse peterselie 8 sneetjes stokbrood 4 el parmezaan1. Snij de uien en de look fijn. Fruit ze goudbruin in de boter. Zet het vuur laag en bak de uien 30 mi... bekijk recept »

Tourain blanchi

1 l gevogeltebouillong 3 el ganzenvet 2 el bloem 1 scheutje rode wijnazijn 2 witte uien 6 à 8 teentjes knoflook ontkiemd 4 eierdooiers 4 eiwitten 1 busseltje bieslook oud brood olijfolie peper van de molen zeezout1. Snijd het brood in b... bekijk recept »

Varkensvlees met hummus van cashewnoten

8 kleine jonge uien 4 gedroogde en gewelde abrikozen 2 verse rijpe perziken 1 el honing 1 el citroensap 2 takjes verse munt Solo peper zout1. Pel de uien. Verhit wat Solo in een pan met dikke bodem, zet er de uien in en blus onmiddellijk met 100 ml w... bekijk recept »

Filet pur 'Kobe' met bordelaisesaus

1 ui 1 wortel 50 g mager spek 500 g runderschenkel 20 g boter 50 g bloem 1 knoflookteentje 1 kruidentuiltje 2 sjalotten 4 dl rode wijn 1 tl zwarte peperbolletjes 2 el cognac 200 g 'Kobe' vlees of filet pure (Spaanse) uien in ringen gesneden S... bekijk recept »

Ajuintaart op z'n Pissaladières

4 uien Solo Vloeibaar 1 klontje suiker 2 eieren 200 ml light room 12 sneedjes Parmaham 100 g kerstomaten 1 rol kant-en-klare kruimeldeeg 1 potje gedroogde tomaten 100 g rucola 1. Verwarm de oven voor op 220°C.2. Pel de uien en snij ze in schij... bekijk recept »

quiche

pakje bladerdeeg 2 tomaten zakje mozzarella gemalen kaas 1 grote of 2 kleine uien 4 eieren peper en zout provencaalse kruiden basilicum lookpoeder1. rol het bladerdeeg uit in een bakvorm. prik er met een vork wat gaatjes in. Snipper de uien f... bekijk recept »

Pagina 41 van 100