Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Rijst met shoarmagehakt

500 gram rundergehakt 2 flinke uien olie 3 lekkere dikke tenen knoflook een Oosters roerbakschotel van 500 gram 1 Spaanse peper shoarmakruiden versgemalen peper rijst voor 4 personen.- Kook de rijst van tevoren en laat deze uitstomen. - Laat de olie ... bekijk recept »

Zalmpapillot met peren

Voor 4 personen: 4 uien 2 peren 4 zalmfilets(120 g per stuk) 1 el olijfolie Vier kruiden 3 el slagroom Zout, peperVerwarm de oven voor op 180°C (stand 7). Maak de uien schoon en snijd ze fijn. Maak de peren schoon en snijd ze in partjes. Laat de uien... bekijk recept »

Biefstuk met kwarteleitjes

4 gepelde biefstukken van elk 150 g 8 kwarteleitjes 2 uien 30 g boter 1 eetlepel olie 1 koffielepel suiker 1 eetlepel azijn zout, versgemalen peper- Verwarm een schotel in een lauwwarme oven. - Schil de uien. Snijd in plakken en fruit de uien tot ze ... bekijk recept »

Pissaladiere

600 gr grote gele uien 1 rode ui 1/2 zakje verse Provencaalse kruiden 3 el olijfolie 4 tomaten 1 blikje pizzadeeg (270 gr Danerolles) 2 blikjes ansjovisfilets 50 gr zwarte olijven De uien pellen en de gele uien fijn hakken en de rode in ringen. Verh... bekijk recept »

Uiencompote

750 gram rode uien75 gram boter50 gram griessuikerpeper1 wijnglas rode wijn2 eetlepels wijnazijn3 eetlepels grenadine. Bereidingswijze Pel en was de uien en snijd ze in fijne ringen. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Voeg de uienpeper... bekijk recept »

Indian Potato Chahkee

450 gr. aardappelen 2 el olie 2 à 3 uien 1½ dl heet water zout naar smaak 1 el kerrie poeder Bereidingswijze Aardappels schillen en vierendelen. Bak de uien tot ze bruin zijn en voeg zout en kerriepoeder toe. Bak de uien een paar minuten ... bekijk recept »

Chinees Krabgerecht

400 gram gaar krabvlees stukje verse gember 2 eetlepels olie 4 eetlepels sojasaus 1/2 dl sherry 1 theelepel suiker 2 uien. Bereidingswijze Maak de uien schoon en snijd ze in ringenVerdeel het krabvlees in nette stukken. Verhit de olie en bak hi... bekijk recept »

Russische Salade

4 tomaten2 uien. 4 hard gekookte eieren3 eetlepels olie3 eetlepels azijn1 theelepel mosterdpeper en zout1 eetlepel fijngesneden peterseliebieslook. Bereidingswijze Pel de tomaten en snijd ze in dikke schijven. Pel de uien en snijd ze in fijne ringen.... bekijk recept »

Uientaart Uit Catton-Grammont

45 gr. ongezouten boter 5 middelgrote uien,in schijven gesneden. 500 gr brooddeeg (zie mijn recept) 1 groot ei 2 eetlepels créme Fraîche (zie mijn recept) 30 gr. walnoten 1 eetlepel walnotenolie zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.... bekijk recept »

GEKOOKTE UIENSNIPPERS

1kg uien fijn - 250ml water - 250ml witte azijn - 200g suiker - 2 vol t mosterdpoeder - 1 t zout - 1/2 t peper - 2 eieren - 2 vol t maizena Bereidingswijze -kook uien in zout water gaarmaar niet pap -laat goed dreineren en schep in salade schaal -men... bekijk recept »

Pagina 39 van 100