1000 recepten met uien
1 kilo hamlappen 8 eetlepels bruine suiker 1 pond uien 1 1/2 eetlepel bloem 9 theelepels sambal 2 kopjes water 9 eetlepels tomatenketjup 4 theelepels paprika poeder mild 1 1/2 eetlepels ketjap Uien klein snijden en dan bakken hamlappen klein snijden ... bekijk recept »
400 gr. kipfilet in blokjes Voor de maninade djahe, kaneel, ketoembar, gemalen komijn, zout, kruidnagel gemalen kardamon 2 geperste tenen knoflook zout scheut magere yoghurt scheut tamari (= ongezoete Japanse sojasaus) sambal (trassi of oelek) blikje... bekijk recept »
2 rode uien 4 teentjes knoflook Olie 40 lomboks 30 kemiries 1/2 tl sereh 2 salambladeren 3 djeroek-poeroetbladeren 1 dl dikke santen Zout Haal de zaadjes uit de lomboks en wrijf de lomboks fijn, evenals de uien, knoflook en de kemiries Vermeng de lo... bekijk recept »
400 Gram uien 40 Gram boter 3/4 Liter water (6 Theelepels drinkbouillon) of (1 Rundvleesbouillon blokje) Bereidingswijze Pel de uien en bak ze in de boter goudbruin. (laat ze niet zwart worden) Maak intussen van het water en de poeder ofblokjes een ... bekijk recept »
50 gr. boter of margarine 4 uiengesnipperd zout versgemalen zwarte peper 2 vleesbouillontabletten 5 takjes peterselie 10 sprietjes bieslook Bereidingswijze In een pan boter verhitten. Gesnipperde uien ongeveer 10 minuten zachtjes fruiten. Zout en pep... bekijk recept »
2 kg. pompoen, 2 grote uien, 2 tenen knoflook, stukje verse gember van 3 cm., olijfolie, halve eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel kerriepoeder, 2 kruiden- of groentebouillon-tabletten, zout en peper, rode pepersaus, 1 zakje waterkers. Snijd het vruch... bekijk recept »
1 Kilo uien 2 ons geraspte kaas ( jong of oud) naar eigen smaak stokbrood 100 gram roomboter 3/4 eetlepels bloem Snij de uien niet te klein zet daarna een pan met water op en breng deze aan de kook bak de uien glazig niet te lang gooi een boulionblok... bekijk recept »
4 grote uien60 gr. boter1 kop water4 koppen runderbouillon8 sneetjes stokbrood1/2 kop geraspte cheddar Snijd de uien in ringen. smelt de boter in een grote pan en voeg de uien toe. fruit de uien 5-10 minuten op middelhoog vuur goudbruin; blijf roeren... bekijk recept »
8 middelgrote uien2 teentjes look 50gr.boter0,5l boullon 1 lepel bloem peper&zout 2 flesjes Rodenbach (33cl). Bereidingswijze Doe de 50 gr.boter in een kookpot en laat de boter lichtjes bruinen.De grofgesneden uien en look toevoegen en goudbruin late... bekijk recept »
4 grote uien60 gr. boter1 kop water4 koppen runderbouillon8 sneetjes stokbrood1/2 kop geraspte cheddar Snijd de uien in ringen. smelt de boter in een grote pan en voeg de uien toe. fruit de uien 5-10 minuten op middelhoog vuur goudbruin; blijf roeren... bekijk recept »