Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Mijn oma's stoofpotje met soepvlees

voor 4 personen: 2 kg soepvlees van de lap, 2 mergpijpen, 4 prei in ringen, 4 wortelen in grove stukken, 2 blaadjes laurier, wat peperbollen, 4 blokjes ( runds ) bouillon, tijm, 3 uien in grove stukken boter 2 bundeltjes verse wortelen 3 grofgehakte ... bekijk recept »

Groentenstoofpot

200 gr.gehakte uien450 gr.gehakte tomaten1 theelepel kruidenzout zoetstof , mespuntje peper1oo gr.in blokjes gesneden aardappel 100 gr.verse sperziebonen100 gr.in plakjes gesneden worteltjes- Bak de uien in een pan glazig , roer af en toe om aanbrand... bekijk recept »

Gewokte tahoe met noedels, paksoi, rode ui en pind

1 pak Wok Noedels375 g tahoe1 struik (ca. 500 g ) paksoi2 rode uienWok OlieWoksaus Curry Kokos75 g gezouten pinda's- Breng in 2 ruime pannen een flinke laag water met wat zout aan de kook. - Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. V... bekijk recept »

Goulash met rijst + orgineel recept

700 gram rundergehakt 3 blikken Unox goulashsoep (onverdund, dus niet kant-en-klaar) 2 pakken snelkookrijst 2 rode en 2 groene paprika's 2 grote of 3-4 kleine uien 4 eetlepels tomatenketchup 2 eetlepels cayennepeperZet een pan water op het vuur voor ... bekijk recept »

Gekarameliseerde ham

- 1 stuk beenham van ca. 1 kg - ½ kg rode uien - 2 eetl. olie - 1 dl. rode wijnazijn - 1 ui - veel kruidnagels - 1 wortel - 2 takjes tijm - 3 eetl. mosterd - 3 eetl. honing - 2 theel. gedroogde tijmMaak eerst de uienmarmelade (kan een dag van tevoren... bekijk recept »

Bifes de atum

2 moten Tonijn (2 cm dik)1/2 dl. Olijfolie2 teentjes KnoflookZout en cayenne peper1 blaadje Laurier1 dl. Olijfolie2 Uien in ringen gesnedenCitroen- Maak een papje van het knoflook, de olijfolie, het zout en de cayennepeper in een vijzel - Smeer daarm... bekijk recept »

Bloemkooltaart

Voor 4 personen: kleine bloemkool bladerdeeg 2 grote uien doosje champignons 250 gram ongezouten cashewnoten zakje geraspte kaas bekertje creme fraiche 3 eieren zout en peper camembert- Laat het bladerdeeg ontdooien door de vellen naast elkaar op het... bekijk recept »

*Ratatouille Met Kappertjes*

6 Tomatenontvelde 1 rode Paprika 1 groene Paprika 1 Aubergine 1 Courgette 2 Uien 2 tenen Knoflook Kruidnagelgemalen (1 mespuntje) 1 el. Kappertjes 1 el. Provencaalse kruiden, Zout Peper Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien fijn en pers ... bekijk recept »

Hartige Provencaalse Taart

1 pak feuilleteedeeg 2 uien 2 teentjes knoflook 1 dl olijfolie 5 tomaten 1 theelepel Provençaalse kruidenzout en peper - Schil en snij de uien en knoflookteentjes in schijven. - Doe ze in een kom met 50 cl olijfolie, zout en peper. - Dek de kom... bekijk recept »

Hache Maar Dan Anders

3 zoete uien 0.5 vleesbouillontablet 25 gr. boter 50 gr. rozijnen 400 gr. bieflapjes 1 dl. rode wijn 1 sneetje ontbijtkoek 2 tl. Provencaalse kruiden 1.5 dl. water Zout Peper Hulpmiddelen Een braadpan Hulpmiddelen - Een braadpan Bereidingswijze Pel ... bekijk recept »

Pagina 45 van 100