Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Duvelkesvlees Van Mijn Collega

1 kg. varkenspoulet 2 bakjes champignons 5 uien 1 pakje nassikruiden (Conimex) verse knoflook peper/paprikapoeder 7 el. azijn 7 el. ketjap ( zoet) 7 el. tomaten ketchup 3 el. pindakaas sambal ( badjak) Hulpmiddelen Grote pan kleine pan Hulpmiddelen ... bekijk recept »

De Zomaar Zomersalade Van De Buurvrouw.

Gekookte aardappelenvlees naar wens,slaaugurkmayonaisetomaten en veel gebakken uien.(die maken het zo lekker) Hulpmiddelen Kom en schaal. Hulpmiddelen - Kom en schaal. Voorbereiding Aardappelen kokenvlees gaar maken en fijn snijdenuien lekker bruin ... bekijk recept »

Babi Pangang

7 ons varkens- of hamlappen2 uien3 teentjes knoflook1 theel. laos2 theeldjahepoeder1 theel. sereh6 eetl. ketjap benteng manismaisolie2 blikjes tomatenpuree1 eetl. bruine suiker1 bouillonblokje2 eetl. maizena2 eetl.sherry1/2 theel. vetsinmie of rijst.... bekijk recept »

Tajin Met Drumsticks

10 drumsticks 3 grote uiengesnipperd 2 tomatenontveld 2 takjes korianderfijngehakt 4 takjes peterseliefijngehakt 2 eetlepels olie zout en peper 1 theelepel komijn 1 theelepel gemberpoeder ? theelepel nootmuskaat ? theelepel kerriepoeder ? zakje saff... bekijk recept »

Lamsstoofschotel Met Saffraan

800 gram lamsvlees van de schouder. 3 uien 3 teentjes knoflook 4 tomaten 4 eetlepels arachideolie 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 dopje saffraanpoeder 1 zakje saffraandraadjes 1 eetlepel tomatenpuree zout en peper Bereidingswijze Het vlees in gelijk... bekijk recept »

Tajine Van Lam Met Pruimen En Sesam

700 gr. lamslappen 200 gr. uien 2 tenen knoflook 2 kruidnagels 1/2 theel. koenjit 1 eetl. olie 25 gr. boter 75 gr. gewelde pruimen zout & peper 50 gr. amandelen 2 kaneelstokjes 25 gr. sesamzaad Bereidingswijze Snijd het vlees in stukkenpel... bekijk recept »

Harira

250 g lamsvlees (in stukjes) 2 el olijfolie 2 uienfijngesneden 200 g knolselderijin stukjes 4 el fijngesneden peterselie 6 el fijngesneden koriander 750 g tomatenontveldzaadjes verwijderdin stukjes 1/4 tl gemalen kaneel 1/4 tl gemberpoeder 1/4 tl sa... bekijk recept »

Hachee

500 gr. doorregen runderlappen zoutpeper 4 uien 1 vleesbouillontablet 75 gr. boter of margarine 30 gr. bloem 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels 1 theelepel suiker 1-1/2 eetlepel appelstroop 4 eetlepels azijn 2 tl maïzena Voorbereiding Runderlappen i... bekijk recept »

Kip Kerrie

1 kilo drumsticks ( kan ook met kipfiletin blokjes ) 1 grote tomaat ( met of zonder vel) 2 grote uien laurierblad kerriepoeder (niet te zuinig mee zijn) 1 eetlepel komijnzaad 1 eetlepel kurkuma 4 teentjes knoflook 1 bouillonblokje water olijfolie mai... bekijk recept »

Zrazy

-750 g rosbief (platte gedeelte) -zoutverse zwarte peper1/2 th lepel mosterd DE VULLING: -3 uien (fijnhakken) -30 g boter -40 g broodkruim -peterselie -1 ei zoutwitte pepergeraspte nootmuskaat VERDER: -50 g vet spek -100 g ontbijtspek (kleine blokjes... bekijk recept »

Pagina 56 van 100