Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Harira

250 g lamsvlees (in stukjes) 2 el olijfolie 2 uienfijngesneden 200 g knolselderijin stukjes 4 el fijngesneden peterselie 6 el fijngesneden koriander 750 g tomatenontveldzaadjes verwijderdin stukjes 1/4 tl gemalen kaneel 1/4 tl gemberpoeder 1/4 tl sa... bekijk recept »

Hachee

500 gr. doorregen runderlappen zoutpeper 4 uien 1 vleesbouillontablet 75 gr. boter of margarine 30 gr. bloem 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels 1 theelepel suiker 1-1/2 eetlepel appelstroop 4 eetlepels azijn 2 tl maïzena Voorbereiding Runderlappen i... bekijk recept »

Kip Kerrie

1 kilo drumsticks ( kan ook met kipfiletin blokjes ) 1 grote tomaat ( met of zonder vel) 2 grote uien laurierblad kerriepoeder (niet te zuinig mee zijn) 1 eetlepel komijnzaad 1 eetlepel kurkuma 4 teentjes knoflook 1 bouillonblokje water olijfolie mai... bekijk recept »

Zrazy

-750 g rosbief (platte gedeelte) -zoutverse zwarte peper1/2 th lepel mosterd DE VULLING: -3 uien (fijnhakken) -30 g boter -40 g broodkruim -peterselie -1 ei zoutwitte pepergeraspte nootmuskaat VERDER: -50 g vet spek -100 g ontbijtspek (kleine blokjes... bekijk recept »

Bonenpotje

1 middel pot tuinbonen1 bonduelle blikje snijbonen/wittebonen1 blikje bonduelle snijnbonen1 bakje verstegen kaassaus1 of 2 kleine uiensojsausmosterdcurrychilisauscitroensaphot currykorianderkurkumapaprikapoederkerriepoederkomijnkerrie djawakruidnagel... bekijk recept »

Stoofpot

1 1/2 pond runderlappen,3 uien,boter,50 gr.spekreepjes,zout,peper,2 t.knoflook,bloem,2 flesjes leffe bier,bouillonblok,tijm,laurier. Voorbereiding vlees in repen snijdenuien in ringen Bereidingswijze bak in boter vlees en spek in pan aanhaal uit de p... bekijk recept »

Chili Con Carne

Benodigdheden 1 fles zonnebloem olieom wat hieruit te gebruiken 1 pakje margarine boterom hier wat van te gebruiken erbij. Ruim700 gram gehakt (1 pak van een pond gehakt en 1 kleinerevan 261 gram ofzo) 1 teentje knoflook Drie kleine uien 1 tomaat hal... bekijk recept »

Ui Gevuld Met Geiten- Of Schapenkaas

4 grote uien 1 ei 100 gr harde (geraspte) geiten- of schapenkaas 1 eetl Italiaanse - of Provencaalse kruiden De oven voorverwarmen op 175 graden C. De worteltjes van de ui tussen duim en wijsvinger eraf draaien en de uien met de schil er nog om, op h... bekijk recept »

Sambal Goreng Daging

Pond hache vlees2 grote uien4-6 teentjes knoflookklein stukje trassie3 dessertlepels sambal oelek4 laurierblaadjesblikje tomatenpuree2 theelepels laospoederzout1 dessertlepel suiker1 stukje santen4 aardappels. Bereidingswijze Braad het gezouten en no... bekijk recept »

Couscous K'dra (courgette/meiknolletjes/tuinbonen)

1 pak couscous van 1 kg 1 kg kalfs- of schapenvlees 1 kg courgettes 1 kg meiknolletjes 1 kg verse tuinbonen 1 kg uien 150 gr boter voor de bouillon 100 gr boter voor de couscous 1 handvol gehakte koriander 1 eetlepel peper 1/2 koffielepel saffraan 5 ... bekijk recept »

Pagina 57 van 100