Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Dublinse Coddle.

8 varkens- of runder worstjes 4 plakken bacon 30 g braadvet 2 grote uiengesnipperd 2 teentjes knoflokgeperst 4 middelgrote kruimige aardappelenin schijfjes van 3 mm ? tl gedroogde salie gemalen peper 2 dl kippenbouillon 2 eetl. fijngehakte peterselie... bekijk recept »

Indiase Curry

Zonnebloemolie1 rode peper4 laurierbladeren2 &primethumb-sized&prime stukken verse gember3 uien1 tl chilipoeder1 tl kurkuma6 tomaten400 ml kokosmelk400 gr kipfilet1 tl ketoembar/korianderzaad Voorbereiding Snij de rode peperbehoud de zaadjesschil en ... bekijk recept »

Aardappel-kaasschotel met bacon

200 gm bacon 25 gm boter 500 gm uien 1 eetlepel(s) bruine suiker 2 zakjes aardappelplakjes … 450 g 200 gm mascarpone 1 zout 1 peper 1 snuf tijm 200 gm geraspte comt‚ of gruyère kaas De bacon in reepjes snijden en in de helft van de boter lichtbruin e... bekijk recept »

Kalkoenfilet-curry, salsa van kerstomaten

1 el olijfolie 600 g. kalkoenfilet 1 ui 1 teentje knoflook 3 tomaten bieslook 1 koffielepel curry 2 el tijm zout peper 4 jonge uien ---- salsa van kerstomaten: ----- 250 g kerstomaten 3 jonge uien bieslook 1 el gember zout peper voorbereiding:... bekijk recept »

Aardappel-kaasschotel met bacon

200 gm bacon 25 gm boter 500 gm uien 1 eetlepel bruine suiker 2 zakjes aardappelplakjes à 450 g 200 gm mascarpone 1 zout 1 peper 1 snuf tijm 200 gm geraspte comté of gruyère kaas De bacon in reepjes snijden en in de helft van de boter lichtbruin en k... bekijk recept »

Pasta frittata met paddestoelen

200 gm volkoren spaghetti 2 uien 1 teen knoflook 500 gm gemengde paddestoelen 4 eetlepel(s) olijfolie 1 theelepel(s) chilipoeder 1 eetlepel(s) italiaanse kruiden 4 eieren 6 eetlepel(s) room 100 gm geraspte geitenkaas 1 zout 1 zwarte peper Kook de spa... bekijk recept »

Meshweya (tunesische geroosterde salade)

3 middelgrote uien 3 groene of rode paprika’s 3 middelgrote tomaten ontveld en in; vieren 200 gm tonijn uit blik, uitgelekt 2 hardgekookte eieren, in plakjes ge; sneden 4 eetlepel(s) extra vierge olijfolie 1 sap van 1 citroen 1 zout 1 peper 1/2 theel... bekijk recept »

Kalkoenfilet-curry, salsa van kerstomaten

1 el olijfolie 600 g. kalkoenfilet 1 ui 1 teentje knoflook 3 tomaten bieslook 1 koffielepel curry 2 el tijm zout peper 4 jonge uien ---- salsa van kerstomaten: ----- 250 g kerstomaten 3 jonge uien bieslook 1 el gember zout peper voorbereiding:... bekijk recept »

Runderbouillon met tomaat en reepjes ijsbergsla

500 gm rundersoepvlees 2 uien 1 prei 1 rode paprika 1 teentje knoflook 4 takjes peterselie 1 eetlepel(s) tomatenpuree 1 laurierblaadje 1 theelepel(s) tijm 2 tomaten 1 paar blaadjes ijsbergsla Breng het soepvlees in 1 1/2 liter water aan de kook. Schi... bekijk recept »

Rundvlees goulash - Vet maaltijd fase 1

750 gram runderriblappen zout versgemalen peper 3 fijngesneden uien 2 fijngesneden teentjes knoflook 50 gram spekreepjes 1 eetlepel zonnebloemolie 25 gram boter 2 eetlepels paprikapoeder 1/2 eetlepel karwijzaad 2 ontvelde tomaten of 1/2 blik tomaatbl... bekijk recept »

Pagina 99 van 100