Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Lamstajine Met Pruimen En Sesam

? 2 pakjes lamslapjes (a ca. 350 g) ? 200 g uien ? 2 teentjes knoflook ? 2 kruidnagels ? 1/2 theelepel koenjitpoeder (geelwortel) ? 1 eetlepel olie ? 25 g boter of margarine ? 75 g gewelde pruimen ? zout ? (versgemalen) peper ? 1 zakje garn... bekijk recept »

Soep Met Lamsvlees En Linzen

300 gr lamsvlees 2 el olijfolie 2 middelgrote uien 150 gr knolselderie 700 gr tomaten 1 bosje peterselie 1 bosje koriander 1/4 tl gemalen kaneel 1/4 tl gemberpoeder 1/4 tl geelwortel 150 gr oranje linzen 40 gr rijst citroensap zout en versgemalen pep... bekijk recept »

Engelse Rundvleesschotel

3 grote uien750 gr sukadelappen50 gr boter of margarine1 eetl. bloem1 flesje donker bier1 eelt. wocestersaus2 theel. thijm Hulpmiddelen Hulpmiddelen - Voorbereiding Verwarm de oven voor op 150 gr. Bereidingswijze pel de uien en snijd ze in dunne pa... bekijk recept »

Marokkaanse Kippastei (oftewel Pastila)

-Twee kippen of ongeveer een kilo kipfilet -Kruiden voor de kip en een ui en tomaat en ook een teentje knoflook en een beetje olie en zout en als laatste een beetje peterselie. -Acht tot twaalf eieren (naar eigen smaak meer of minder kan ook) -Ach... bekijk recept »

Tajine

1 kilo riblappen3 uien2 teentjes knoflook4 tomaten2 venkelknollen300 gram doperwten3 eetlepels slaolie3 eetlepels olijfolie enkele draadjes safraanverse koriander1,5 theelepel gemberpoederzoutverse zwarte peper Voorbereiding Snij het vlees in grote b... bekijk recept »

Tajine

1 kilo riblappen 3 uien 2 teentjes knoflook 4 tomaten 2 venkelknollen 300 gram doperwten 3 eetlepels slaolie 3 eetlepels olijfolie enkele draadjes safraan verse koriander 1,5 theelepel gemberpoeder zoutverse zwarte peper Hulpmiddelen Een echte tajin... bekijk recept »

Groenteschotel

2 rode uien, 1 courgette, 3 tomaten, 250 gr champignons, bouilionblokje, 3 eelt. kwark, bosje bosuien, peper en zout, 2 eetl. paprikapoeder, 2 eetl.oreganokruiden. Hulpmiddelen Ovenschaal Hulpmiddelen - Ovenschaal Voorbereiding Snijd de courgette in... bekijk recept »

Stoofpotje Met Pompoen En Kipfilet

500 gr kipfilet. 1 middelgrote pompoen 2 courgettes 2 uien 3 tenen knoflook handje rozijnen anderhalve a twee eetlepels kerrie 2 theelepels kaneel eetlepel bruine suiker zwarte peper boillonblokje zout bosje peterselie zout olie om in te bakken 400 ... bekijk recept »

Smoor Djawa

2 uien1 spaanse peper500 gram riblappen50 gram boter1 teen knoflook1 tl laos1 tl trassi1 mp peper1 mp nootmuskaat1 el azijn5 el ketjap manis1 tomaat en wat zeezout naar smaak. Hulpmiddelen Dit recept is ideaal voor een slow-cooker. En anders een gro... bekijk recept »

Hutspot Met Klapstuk Of Bruine Bonen

400 gr klapstuk zout 1-1/2 kg winterwortelen 2 kg aardappelen 500 gr uien 80 gr rundvet of half rundvet half reuzel peper Voorbereiding Was het vlees en laat het in zoveel waterdat het vrij ruim onderstaatmet wat zoutgedurende 1/1/2 uur kokenVoeg da... bekijk recept »

Pagina 99 van 100