1000 recepten met venkel
500 gram heilbot filets versgemalen zeezout en peper 1 courgette 1 venkel 1 winterwortel 1 rode ui 1 citroen bosje verse of diepvries dille 1 el (olijf)olie 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cmVerwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken bakpapier op ... bekijk recept »
4 kilo mosselen 1 venkel of 3 stengels bleekselderij 2 jonge bosworteltjes 3 bosuitjes 1 eetlepel verse tijmblaadjes 1 dl droge witte wijn 1 zakje roomsaus (Knorr) 150 gram gorgonzola of verse roomkaas met kruiden peperMaak de groenten schoon. Snijd ... bekijk recept »
1 kg grote garnalen3 teentjes knoflookgemberwortel (1cm)4 lente-uitjes (grote stukken)2 groene pepers (zonder pitjes) in stukjes snijden3 eetl olie1 eetl gemalen koriander1/2 theel venkelzaad1/4 theel mosterdzaad2,5 dl kokosroom100 gr korianderblaadj... bekijk recept »
4 tournedos - 50 gram boter - 1 aubergine - 1 ui - 4 tomaatjes - 150 gram rijst - 2 eieren - 50 gram bloem - laurier - salie - gedroogde venkel - 1 dl olie - zoutpeper - 1 bouquet garni Doe de tournedos in een schaal, strooi er tijm, laurier, salie e... bekijk recept »
1.25 kg lamsvlees in blokjes - 3 uien in halve ringen - 4 ansjovisfilets 30 min. in melk geweekt - 3 t bloem - 1 t geraspt citroenschil - 2 e olie - 325 ml kippenbouillon - 1 e peterseliefijn - 1/2 t gedroogde venkel - 2 t zout - 1/4 t peper VOOR WIT... bekijk recept »
8 rostirondjes 1 theelp rozemarijn 1 theelp oregano 1 lp olijfolie voor de saus: 1 teen knoflook 1 rode ui,gesnipperd 2 lp olijfolie 1 lp tomatenpuree 1 tomaat in blokjes 100 gr gedroogde abrikozen,in plakjes 1 snufke komijnpoeder 1 snufje koriander... bekijk recept »
1 Grote Lamsbout / Lamsrolade (gewicht afhankelijk van hoeveel gasten je hebt) 1 bosje verse Rozemarijn 2 Uien 2 Eetlepels verse of gedroogde tijm 3 Eetlepels Balsamico azijn 3 Eetlepels Honing Scheutje wijn Zout en Peper - Voor erbij: 1 Grote Venke... bekijk recept »
1 rode paprika - 1 gele paprika - 2 courgettes - 1 venkel - 1 aubergine - zout en peper - olijfolie Voor de dressing: 1/2 bosje basilicum - 1/2 bladpeterselie - 2 eetl. witte wijnazijn - 8 eetl. olijfolie - 1 teentje knoflookzeer fijngehakt -1 chilip... bekijk recept »
Zie recepten Bereidingswijze Vleesmarinade :1/2 l kwaliteitsolijfolie 1/2 l druivenpitolie 1 dl notenolie 20g gedroogde basilicum 20g korianderbollen 20g zwarte peperbollen 6 chilipepers 10 teentjes knoflook 4 takjes gedroogde tijm 4 laurier... bekijk recept »
4 roodbaars- of doradefilets (elke stevige vis is goed) van elk circa 150 gram1 gesnipperde uisap van 1 citroen2 a 4 uitgeperste knoflooktenengemalen witte peper of sambal2 tl. gemalen komijnkwart tl. koenjit2 tl. paprikapoederzout3 el. olijfolie2 el... bekijk recept »