Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Basis-tomatensaus

1.5 kg rijpe tomaten1 middelgrote ui1 teen knoflook1 dunne preistuk winterpeen van 5cm2 blikjes tomatenpuree1 takje bladselderij1 blaadje laurier2 blaadjes verse korianderwat verse rozemarijnwat verse tijmverse basilicumsnufje saffraanvers gemalen pe... bekijk recept »

Beef In Guinness

1 kilo rib of sucadelappen. 1 grote ui. 1 winterpeen of grote wortel. 2 stukken bleekselderij. 2 theelepels suiker. 1 theelepel engelse mosterd poeder. 1 eetlepel tomaten puree. stukje sinaasappelschil van ongeveer 2,5 cm breed en 7,5 cm lang. 600 ml... bekijk recept »

EEND IN HET PANNETJE

2 in stukken verdeeelde wilde eenden peper,zout,soja en bloem 5 el maisolie of andere olie 4 el boter 100g geschaafde wortel of winterpeen 150g Amsterdamse uitjes 2 1/2dl kippebouillon van 1/2 tablet 8-10 el droge rode wijn 2 el aardappelmeel Was de ... bekijk recept »

Caribische Kip Voor Slowcooker Of Oven

2 el olijf /zonnebloemolie. 2 grote uien (gehakt). 3 stengels bleekselderij. 2 (beetje flinke peentjes) in plakjes.(ik heb een kleine winterpeen genomen)1 bakje champignonsin plakjes. 1-2 rode paprika`szaad verwijderd en gesneden.4 stukken kip met be... bekijk recept »

Couscous

1 ui1 kleine winterpeen (200 g)1 courgette (300 g)4 stengels bleekselderij1 groene paprika2 tomaten1 rode Spaanse peper500 g magere lamslappen3 eetlepels rozijnen1 blik kikkererwten (400 g)zoutpeper3 eetlepels olijfolie1 grote teen knoflook1 vleesbou... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Gelukkig Nieuwjaars Soep

Ca 75 ml olijfolie 2 grote zoete uiengesnipperd 1 stengel selderijgesnipperd 1 middelgrote winterpeenin stukjes 3 tenen knoflook uit de pers 2 laurierbladeren wat blaadjes lavas ca 4 el fijngesneden peterselie 1 blikje tomaten puree ca 450 gram gedro... bekijk recept »

Twaalf Apostelen Soep

1/2 l krachtige vis- en 1/2 l kippenbouillon (zelf maken is veel lekk.........)30 g boter30 g gerookt spek of bacon in blokjes150 g in reepjes gesneden meervalfilet12 soorten groenten i blokjes/ringetjes gesneden. Vank elk 50 gramm: aardappelpreiwint... bekijk recept »

Bolognesesaus

1 tuinkruiden bouillontablet1 grote ui1 winterpeen3 stengels bleekselderijstukje ontbijtspek van 100 gr.30 gr boter of margerine400 gram rundergehakt150 ml. rode wijn2 eetlepels tomatenpureezoutvers gemalen zwarte peperca. 3 dl. melk. In pan 1/2 lite... bekijk recept »

Loempia

Loempia vellen: 200 gr bloem, 50 gr maizena, 2 eiwitten, mespuntje zout, 1/2 lt. water. Voor de vulling: 1 kipfilet, 200 gr. tauge, klein preitje, 1/2 winterpeen, 1/2 bosje selderij, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, 3 eieren, 1/4 blokje trassie, zo... bekijk recept »

Sopa De Arvejas Partides

200 gram ontbijtspekin blokjes gesneden 1 eetlepel plantaardige olie1 1/2 liter pucherobouillon (bouillon van de pucherogetrokken van rundvlees)of kippe- vlees- of groentebouillon200 gram spliterwten 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 winterpeengro... bekijk recept »

Pagina 67 van 71