Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Tom yam met oesterzwam

2 groentebouillontabletten 2 el vissaus (flesje 250 ml) 2 el boemboe rode curry (bakje 100 g) 3 el lichte basterdsuiker 2 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml) 1 limoen (uitgeperst) 250 g winterpeen 1 schaal oesterzwam... bekijk recept »

Pangasiusfilet met wintergroente

400 g winterpeen 400 g preiringen 540 g pangasiusfilets 1 teen knoflook 125 ml slagroom 2 el gedroogde basilicum 300 g witte rijst1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de wortel in plakjes. Breng een pan met ruim water aan de kook en k... bekijk recept »

Kalfsschnitzel met portsaus

1 ui 1 schaaltje oesterzwammen (150 g) 1 winterpeen 500 g broccoli 6 eetlepels vloeibare margarine 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 1 schaaltje kalfsschnitzel (ca. 380 g) 1 dl rode port1. Ui pellen en snipperen. Oester... bekijk recept »

Zomerminestrone

6 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 grote aardappel (vastkokend, geschild) 200 g winterpeen (in blokjes) 3 stengels bleekselderij (in plakjes) 150 g sperziebonen (gehalveerd) 1 blik reuzenbonen ((425 g), uitge... bekijk recept »

Wrap met wortel en kikkererwtenpuree

1 winterpeen 1 bakje tuinkers 200 g houmous ((kikkererwtenpuree), bakje) 4 wraptortilla's1. Winterpeen schillen en (in keukenmachine) raspen. Tuinkers afknippen en mengen met wortelrasp en zout en peper naar smaak. Wraps dik met houmous be... bekijk recept »

Penne met tomatensaus en tartaarballetjes

1 teen knoflook 2 uien 1 stengel bleekselderij 200 g winterpeen 300 g tartaar 2 el olijfolie 690 g sugocasa erbe (tomatensaus) 250 g volkoren penne1. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in boogjes en snijd de w... bekijk recept »

Wortel-koolrabischotel

1 el boter 125 g Provençaalse magere spekreepjes (half duobakje (a 250 g)) 1 koolrabi (ca. 600 g) 1 zakje winterpeen (plakken) 1 pakje aardappelschijfjes (duopak) 1 zakje besciamella (saus, zakje 50 mg) 500 ml mel... bekijk recept »

Ovenschotel kip

2 stengels bleekselderij 1 ui 2 tenen knoflook 250 g winterpeen 4 kippenbouten 4 el bloem 4 el olijfolie 400 ml volle rode wijn 400 g tomatenblokjes 1 kippenbouillontablet 2 laurierblaadjes 3 el selderij1. Schil de bleekselderij... bekijk recept »

Kipkluifjes met karamelsaus

500 g kipkluifjes 300 g zilvervliesrijst 1 winterpeen 2 pastinaken 125 g suiker 3 el maïzena 1 el bloem 70 g pecannoten zonnebloemolie 0.25 groene kool 15 g roomboter aluminiumfolie keukenpapier 1. Overgiet de kipkluifjes met kokend water, dek ... bekijk recept »

Italiaans draadjesvlees

500 g sucadelappen 300 ml rode wijn (Soepele, ronde Italiaanse rode wijn) 2 uien 3 tenen knoflook 2 takjes rozemarijn 4 el olijfolie 125 g magere spekreepjes (duopak à 250 g) 2 stengels bleekselderij 250 g winterpeen 70 g... bekijk recept »

Pagina 9 van 71