1000 recepten met basilicum
400 ml kokosmelk (blik) 340 ml kippenbouillon (pot) 1 stengel lemon grass (citroengras, schaal 100 g) of 2 tl gemberpoeder 250 g fijngesneden prei (koelvers) 5 el vissaus (flesje 150 ml) 150 g julienne wortel 300 g roze garnalen (bakje 150 g) ... bekijk recept »
4 el olijfolie 3 bosuitjes 400 g feta 200 g tomaten 1 teen knoflook 1 snufje zout 1 snufje peper 1 courgette 2,5 el basilicumblaadjes 4 vellen aluminiumfolie 1 barbecue 1 grillpan1. Steek de barbecue aan. Besprenkel de folie met ¾ v... bekijk recept »
1 grote aubergine zout 1 rode peper 1 grote ui 7 el olijfolie 2 teentjes knoflook 1 blik tomatenblokjes (400 g) suiker (versgemalen) peper 75 g ricotta 15 blaadjes verse basilicum 400 g spaghetti 75 g geraspte Parmezaanse kaas... bekijk recept »
1 ui 1 knoflook 600 g broccoli 15 g basilicum 300 g farfalle 2 el olijfolie 400 g jong belegen kaas (30, plakjes)1. Snijd de ui in smalle partjes en de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes. Scheur de blaadjes van het basilic... bekijk recept »
2 eetlepels basilicum 100 g lichtjes gerijpte verse geitenkaas peper en zout 30 g room zwarte olijf1. Mix 100 g lichtjes gerijpte verse geitenkaas met 30 g room, 2 EL gesnipperd basilicum, peper en zout. 2. Verwarm de miniblini’s en versier ze met he... bekijk recept »
250 g gegrilde courgette 250 g gegrilde paprikamix 15 g basilicum 150 g gorgonzola 1 el balsamicoazijn 50 g amandelen dry roasted1. Laat de gegrilde courgette en paprikamix uitlekken. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Verkruimel de ... bekijk recept »
3 plakjes Prosciutto di Parma 1 el verse basilicum 1 el verse peterselie 1 el citroensap 125 g ricotta (bakje à 250 g) 8 tl houmous (bakje)1. Bak de plakjes Proscuitto di Parma in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur krok... bekijk recept »
1 gebruiksklaar zanddeeg 250 g aardbeien 1 takje Thaïse basilicum 20 cl sojaroom om op te kloppen 1 soeplepel acaciahoning 80 g witte chocolade1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bedek een taartvorm met het zanddeeg. Prik in de bodem met een vork.... bekijk recept »
2 sjalotten 2 tenen knoflook 2 el olijfolie 750 g rijpe tomaten 2 tl paprikapoeder 750 ml kruidenbouillon (van tablet) 15 g verse basilicum1. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de s... bekijk recept »
1 geroosterde paprika (pot) ½ zakje verse basilicum (a 15 g) 4 sneetjes Twents donker volkorenbrood 50 g verse roomkaas naturel 8 plakjes chorizo (vleeswaren)1. Snijd de paprika in reepjes en laat ze op keukenpapier uitlek... bekijk recept »