161 recepten met bonenkruid
2 l visbouillon 2500 g vis en hele schaaldieren olijfolie gesnipperd ui venkelgroen 3 geplette teentjes knoflook 1 laurierblad 3 ontvelde gehakte tomaten 1 takje tijm 1 takje bonenkruid 1 bosje peterselie 1 sinaasappelschil zonder wit 1 plukje saffra... bekijk recept »
1 ui 2 takken witte selder boter klontje 250 gr rijst 7,5 dl visfumet 12 rauwe scampi's 12 Spaanse Atlantische mosselen 1 teentje look 1 eetlepel bonekruid 1 koffielepel paprika 1 glas witte wijn tijm laurier 2 dl tomatencoulis Parmezaanse kaas Snij ... bekijk recept »
1 pompoen van 1kg. 250 gr. aardappel in blokjes 5 dl. melk 1 gesnipperde ui 1 prei mespuntje ketoembar (gemalen koriander) 5 dl. kippenbouillon 100 gr. gare rijst Room Gehakte peterselie Wat tuinbonen Kook de pompoen en de aardappelen gaar i... bekijk recept »
400 gram rijst 1 kilo tuinbonen 750 gram doperwten 5 eetlepels maisolie 3 grote gesnipperde uien 400 gram gepelde tomaten 2 gesnipperde worteltjes 3 gesnipperde stengels bleekselderij 1 in blokjes gesneden courgette ? eetlepel fijngehakte basilicumbl... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 kleine braadkip (800 g) in stukken gesneden 2 paprikas 1 ui peper en zout 4 tomaten 1 l blik of pot tuinbonenWrijf de stukken kip in met peper en zout. Maak de paprikas schoon, was ze en snijd ze in grote stukken. Snijd... bekijk recept »
1 kilo aardappelen, geschild en in stukken gesneden, 700 gram gedopte tuinbonen, 500 gram mager gerookt spek in blokjes gesneden, 5 grote gesnipperde uien, een half zakje bonenkruid, zout, peper.Doe alle ingrediënten, behalve het spek, in een ruime p... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 gr tongscharfilets 8 wortelen 2 fijngehakte sjalotten 1/2 dl gevogelte bouillon 100 gr boter Peper en zout (pezo) 8 aardappelen 8 raapjes 1/2 savooikool 4 eetlepels sojaolie muskaatnootSnijd de aardappelen, de wortelen en de raap... bekijk recept »
2 1/2 liter bouillon 3 grote aardappelen 250 gr gedroogde witte of bruine bonen 3 uien 2 preien 50 gr vetstof 1 selder peper, zout 1 takje vers of 1 mespunt gedroogd bonenkruid 2 sneden doorregen spekZet de bonen met ruim koud water 24 uren in de wee... bekijk recept »
1 scharrelkip van ? 1200 gr zout versgemalen zwarte peper 2 bouquets garnis van Provencaalse kruiden: laurierpeterselietijmselderijgroenbonenkruid en rozemarijn 1/2 dl olijfolie 40 ongepelde knoflookteentjes 2 eetlepels anisette (Ricard of Pernod) 50... bekijk recept »
4 aubergines - 2 paprika's (rood) - 2 paprika's (geel) - 250 g linzen - 2 blaadjes laurier - 2 takjes bonenkruid - 12 cl olijfolie - 4 cl wijnazijn (rood) - 2 tenen knoflook - 2 tl Provencaalse kruiden - peper en zout Maak intussen de vinai... bekijk recept »