161 recepten met bonenkruid
500 g varkensfilet750 g sperziebonen1 uiolijfolieboter1 kl graanmosterd1 kl vloeibare honing1 takje bonenkruid (vers)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. Kruid het vlees met peper en zout. Bak het rondom aan in olijfolie. Leg het in e... bekijk recept »
1 braadkip500 g tuinbonen (diepvries)1 sjalotolijfolieboter2 dl kippenbouillon1 dl lichte room1 takje verse dragon1 kl bonenkruid (gedroogd)peperzout1. Verwarm de oven voor op 175° C. Kruid de stukken kip met peper en zout. Braad ze rondom aan in het... bekijk recept »
1 kg paling2 sjalotten1.5 dl Noilly Prat750 ml witte wijn1 l visfond (of kippenbouillon)50 g boterkruidenboeket (laurier, tijm, peterseliestengels)citroenmelissezuringbonenkruidcitroenboterpeperzout1. Maak de paling schoon met een scherp mes (of laat... bekijk recept »
250 g witte bonen (gedroogd)1.5 l water2 takjes bonenkruid4 sneetjes gezouten spek (in kleine blokjes)1 ui (in kleine blokjes)2 cl extra vierge olijfolie10 g tarwebloem70 g tomatenpureepeperzout1 el marjolein (fijngehakt)0.2 dl room1. Was de bonen wa... bekijk recept »
250 g witte bonen (1 nacht geweekt)1 stengel witte selder (gesnipperd)1 ui (gesnipperd)boter (of olie)2 blokjes bouillon1 kruidenboeket (tijm, laurier en peterseliesteeltjes)2 el bladpeterselie (gehakt)1 takje bonenkruid (vers, of 1 theelepel gedroog... bekijk recept »
500 g peulen1 bosje meirapen1 bosje jonge wortelen1 broccoli2 takjes bonenkruid1 takje munt1 snuifje komijnzaden1. Spoel de peultjes. 2. Verdeel de broccoli in roosjes, spoel ze. 3. Schil de raapjes, snij de grote in kwartjes. 4. Schraap de wortelen,... bekijk recept »
250 g chorizo400 g aardappelen1 prei1 takje selder2 wortelen2 uien2 teentjes knoflook800 g tomaten (blik)400 g kikkererwten (blik)750 ml groentebouillon250 ml room1 laurierblaadje2 kl gedroogde oregano1 kl bonenkruidolijfoliepeperzout1. Pel en snippe... bekijk recept »
120 g gerookt spek (in blokjes)250 g witte bonen (droge)300 g bloemig kokende aardappelen2 wortelen (grote)150 g knolselder1 ui1.5 l groentebouillonbonenkruidgehakt bieslookpeperzout1. Laat de bonen een nacht weken in water. 2. Bak het spek knapperig... bekijk recept »
600 g kalfsfilet1 l groentebouillon6 takjes tijm0.5 bosje peterselie0.5 bosje basilicum6 takjes dragon4 takjes rozemarijn1 bol knoflook4 kruidnagels10 zwarte peperbollen10 jeneverbessen20 korianderzaden400 g snijbonen300 g cantharellen4 sjalotten50 g... bekijk recept »
500 g sperziebonen500 g bospaddenstoelen2 sjalotten2 teentjes knoflook2 eieren1 el paneermeel1 el parmezaan (gemalen)olijfolieboter1 kl bonenkruid (gedroogd)peperzout1. Blancheer de sperziebonen beetgaar in gezouten water met het bonenkruid. Laat ze ... bekijk recept »