1000 recepten met cayennepeper
2 tl paprikapoeder ½ tl cayennepeper 4 el olijfolie 4 biefstukken (op kamertemperatuur) 25 g boter 4 plakken serranoham (pakje 80 g) 200 ml rode wijn (vol)1. Meng het paprikapoeder en de cayennepeper met 1 el olie en b... bekijk recept »
500 g krielaardappels 2 rode uien 2 aubergines olijfolie om in te bakken 1 tl komijnpoeder 2 el tomatenpuree 1 el honing 1 tl cayennepeper 800 ml kokosmelk 2 naanbroden AuberginecurryBoen de krielaarda... bekijk recept »
1 kg rodekool 100 ml kraanwater 2 laurierblaadjes 150 ml port ruby 6 el pruimenjam 1 tl cayennepeper1. Snijd de rodekool in de lengte in parten. Verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes van ½ cm breed. Verhit een pan met dikke bo... bekijk recept »
400 gram witte kool dun gesneden 5 el yoghurt 2 el mayonaise mespunt cayennepeper ½ citroen zout en peper 12 sneetjes tostibrood 1 gerookte kipfilet in dunne plakjesSchep de kool met de hoghurt, mayonaise en cayennepeper om. Breng op smaak met citro... bekijk recept »
2 fougasse de boulogne (afbakbrood, a 350 g) 4 blikjes tonijnmoot op olie (a 160 g) 600 g prei 2 rode paprika's 4 eetlepels olijfolie 1 theelepel cayennepeper1. Oven voorverwarmen op 225 ºC. Kapjes van broden snijden, uithollen en... bekijk recept »
30 g couscous 250 g rundergehakt 1 sjalot (fijngehakt) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 2 eetlepels verse munt (in reepjes) mespunt kaneel cayennepeper 150 ml knoflooksaus1. Couscous 5 min. in 50 ml kokend water wellen. In... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 1 boerenrookworst (250 g) 2 tenen knoflook 5 el olijfolie 400 g tomatenblokjes (blik) 500 g zuurkool naturel (zak) 1 tl gemalen cayennepeper1. Schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 m... bekijk recept »
5 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 50 g groene olijven zonder pit 100 g belegen Goudse kaas (geraspt) ½ theelepel cayennepeper 1 eetlepel paprikapoeder1. Bladerdeeg op werkvlak uitspreiden. Intussen olijven f... bekijk recept »
125 g Bulgaarse yoghurts enkele blaadjes bladpeterselie kaneelpoeder 4 gemalen steaks (125 g elk) paprikapoeder 1 eetlepel fijngehakte munt cayennepeper 3 eetlepels olijfolie 4 blaadjes sla 2 tomaten 4 ronde broodjes 2 uien zout en peper1. Verwarm 2 ... bekijk recept »
225 g Kernhem (kaas) ½ blik halve peren op siroop (à netto ca. 410 g) 8 sneetjes Zaanse snijder 40 g smeerboter of margarine 4 plakken rauwe (boeren)ham snufje cayennepeper1. Korstjes van Kernhem snijden en vervolgens in 12 e... bekijk recept »