1000 recepten met cayennepeper
Kop of hals of poten of een ander stuk vlees van varkenskalveren of runderen zout peper nootmuskaat kruidnagelgruis cayennepeper kaurier tijm azijn gelatine. Voorbereiding Speelt een varkenskop de hoofdrol dan heet het gerecht hoofdkaasworde... bekijk recept »
2 kleine of 1 grote meloen2 kipfiletsgaargekookt1 blikje champignons1 appelhandje rozijnen1 rode paprika citroensaphoningoliezout peper cayennepeper De meloenen halveren en het zaad eruit laten lopen. Zoveel mogelijk vruchtvlees losscheppen, maar een... bekijk recept »
2 kilo grote mosselen in de schelp - 1 dl droge witte wijn - 1 dl olijfolie - 30 gram vers broodkruim - 3 eetlepels gehakte verse peterselie - 1 eetlepel gehakte verse oregano - 2 teentjes knoflookuitgeperst - mespuntje cayennepeper - zout en versgem... bekijk recept »
300 gr. krieltjes4 eierenblik doperwten100 gr. prei2 el olijfoliepestocajunkruidenoreganobasilicumcayennepeperknoflook. Roer de eieren glad met een beetje water. Strooi er basilicum, oregano en zout doorheen. Verhit 1 el olie in een wok. Bak hierin d... bekijk recept »
1 rode+1 groene paprikas in blokjes - 250g champignons in plakjes(welke soortkan jij zo duur maak al&primet je wil) - 2 teentjes knoflookfijn - 2 uienfijn - 1 blik gepelde tomaten in stukjes - 1 t gedroogde majoraan - 1 t gedroogde basilicum - 1/4 t ... bekijk recept »
400g champignons - 100g ontbijtspek blokjes - 125ml creme fraiche - 300ml kippenbouillon - 1/4 t cayennepeper - 2 t worcestersaus - 4 pasteibakjes - 100g geraspte belegen kaas - 1 e peterseliefijn - 1 uifijn - keukenpapier 1. Maak champignons schoon ... bekijk recept »
4 sjalotjes gesnipperd2 el boter500 g oesterzwammen in reepjes gesneden150 g creme fraiche1 liter groentebouillon1 tl zout? tl. Witte peper1 mespuntje cayennepeper1 tl roze peperkorrels1 tl sherry? bosje peterselie3 el sesamzaad. De sjalotjes in de b... bekijk recept »
600 ml bouillon 450 gram tomatengepureerd in een keukenmachine 225 g gekookte kikkererwten (eventueel uit blikuitgelekt) 125 gram groene linzen 125 gram vermicelligrof verkuimeld 60 g gekookte witte bonen (eventueel uit blikuitgelekt) 5 el olij... bekijk recept »
1 kg rundertong 100 g boter 4 teentjes knoflook 1 theelepel gemalen koriander 1 theelepel komijn 1 theelepel mild paprikapoeder 1/2 theelepel cayennepeper 2 eetlepels azijn zout De tong in zeer heet, maar niet kokend water een kwartier pocheren. Erui... bekijk recept »
1,250 gram makreelwijting of schelvis,30 gram boter of olijfolie,3 fijngehakte uien,200 gram venkel in schijfjes gesneden,4 geplette knoflookteentjes1 snuifje tijm. 2 laurierblaadjes,5 zwarte peperkorreltjes,500 gram gepelde tomaat of 1 blik1 boeketj... bekijk recept »