1000 recepten met dille
4 venkelknollen400 g aardappelen150 g gerookte zalm0.5 bosje dille1 potje zure roommelkboter1 el mierikswortelpastanootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Schil en kook de aardappelen gaar. Snipper de helft van de dille. Pureer de aa... bekijk recept »
4 koolvisfilets (elk ± 160 gram)600 g vastkokende aardappelen2 uien3 el room200 ml groentebouillon200 ml room2 el bloem2 el dille ( wat plukjes extra)peperzout1. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Pel en halveer de uien, snij ze in partjes.&... bekijk recept »
4 stukken zalmfilet (elk 150 g)200 ml room1 kl geraspte mierikswortel (potje)0.5 citroenschil (geraspt)0.5 citroen (sap)2 citroenen (voor partjes)1 el dille ( wat extra)1 el bieslook4 takjes troskerstomaten800 g aardappelen1 bosje bladpeterseliescheu... bekijk recept »
300 g gerookte forel500 g tagliatelle150 ml droge, witte wijn300 ml room1 sjalot3 teentjes knoflook1 courgette3 takjes dille2 el olijfoliezoutuit de molen peper1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de courgette en rasp hem grof. Spoel de ... bekijk recept »
4 zeewolffilets4 aardappelen2 komkommers (kleine)100 ml droge, witte wijn100 ml room2 el zure room40 g boter100 g gruyère (geraspte)2 el dille (gesnipperd)0.5 l visbouillon4 el olijfoliechilipoederzout1. Kook de aardappelen beetgaar (ze mogen niet ui... bekijk recept »
1 bosje waterkers200 g bloemig kokende aardappelen1 sjalot1 teen knoflook1 el olie800 g groentebouillon200 g zalmforel2 el kruidenboeket (vers gehakt: dille, bieslook, kervel, dragon)2 takjes dille200 ml droge, witte wijn100 ml roompeperzout1. Spoel ... bekijk recept »
4 aardappelen4 maatjes1 citroen (sap)2 granny smith1 el roze peperbessenolijfolie1 mespuntje poedersuiker2 takjes dille1 el korianderzaadzoutpeper1. Was de aardappelen en kook ze in de schil 25 minuten in lichtgezouten water. 2. Giet en laat afkoelen... bekijk recept »
800 g verse zalm (rauw)1 kg vastkokende aardappelengruyère (geraspt)2.5 dl visfond2.5 dl melk3 el bloem50 g boter1 kl gedroogde dillepeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze in lichtgezouten water net niet gaar. Laat even afkoelen. 2. Snij de zalm... bekijk recept »
600 g pijlinktvissen (panklaar)300 g pappardelle (of andere lintpasta)30 g rucola50 g bladspinazie3 takjes dille6 takjes basilicum2 el gehakt bieslook3 el citroensap1 citroen (in partjes)5 el olijfoliepeperzout1. Maak de rucola en spinazie schoon en ... bekijk recept »
1 vel kruimeldeeg (kant-en-klaar)250 g gerookte zalm3 stronkjes witloof4 grote eieren250 ml room2 el dille (gehakt)3 el paneermeelolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het deeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.... bekijk recept »