Recepten met jeneverbes

35 recepten met jeneverbes

Jeneverbessen

Jeneverbessen Jeneverbessen zijn eigenlijk geen bessen, maar komen van haarachtige eenslachtige bloemen (katjes). De ‘bessen’ hebben een houtachtig, bitterzoete geur en een licht pikant verfrissende smaak.

Reebout

1 reebout zonder bot van 1 1/2 kilo 10 jeneverbessen peper en zout 1 dl plantaardige olie 2 sjalotjes 2 winterwortels 1/2 knolselderie 1 borrelglas cognac arrowroot Bereidingswijze Steek tien gaatjes van ongeveer 3 centimeter diep in de bouten doe da... bekijk recept »

carpacio van ree en ganzenlever

400 g reefilet 150 g ganzenlever 25 g pistachenoten zout en peper 1. Ingredienten2. 400 g reefilet, 150 g ganzenlever, 25 g pistachenoten, zout/peper3. voor de dressing:4. 1 verse rauwe eidooier, 1 tl Zaanse mosterd, 1/4 dl notenazijn, 3/4 dl appels... bekijk recept »

jerryke's Kruidenolie

Olijfolie, eenhandvol jeneverbes, 4 kruidnagels, 2 pikante pepers, verse oregano, verse hiyats, verse thijm, 3 teentjeslook een 20 tal peperbolletjes.Kruiden wassen en een beetje laten opdrogen. Alle kruiden in de fles doen en overgieten met olijfol... bekijk recept »

Pink Lady

40 ml gin, 20 ml vers citroensap, 10 ml grenadine, 1/2 eiwitDe ingredienten met 4-5 ijsblokjes door elkaar schudden in de shaker en door de barzeef in een cocktailglas schenken. Info : De naam gin stamt net als het Nederlandse jenever van het Frans... bekijk recept »

Zomers fris

100 gr Gandaham1 meloen1 wijnglas porto1 kiwijeneverbes en munt- Meloen middendoor snijden, ontpitten en bolletjes uitsnijden, de meloenbolletjes met porto vermengen en de meloen ermee opvullen. - Gandaham rond de meloen schikken en versieren met sch... bekijk recept »

Ham Met Meloen En Porto

160gr Granda Ham 1meloen 1wijnglas porto 1kiwi jeneverbes en munt Meloen middendoor snijden,ontpitten en bolletjes uitsnijden DEmeloenbolletjes met porto vermengen ende meloen ermee opvullen. GandaHam rond de meloen schikken en versieren met schijfj... bekijk recept »

Ham Met Meloen En Porto

160gr Granda Ham 1meloen 1wijnglas porto 1kiwi jeneverbes en munt Meloen middendoor snijden,ontpitten en bolletjes uitsnijden DEmeloenbolletjes met porto vermengen ende meloen ermee opvullen. GandaHam rond de meloen schikken en versieren met schijfj... bekijk recept »

Zuurkool En Haddock

600 gr gestoofde zuurkool met spek en rookworst, 800 gr haddock (gerookte schelvisfilets), 1 glas witte wijn, 1 tas melk, zout, peper van de molen, enkele jeneverbessen, 2 eetlepels zure room, 1 eetlepel mosterd Verwarm de zuurkool met de witte wijn ... bekijk recept »

Kruidenazijn

1 x no ingredients Gebruik, naast knoflook, bijvoorbeeld basilicum, laurier, kervel, bieslook, dille, vlierbloem, jeneverbes, venkel, lavendel, maggi, marjolein, munt, Oostindische kers, oregano, rozemarijn, salie, kleine pimpernel, selderij, tijm of... bekijk recept »

Courgette zoet-zuur

5 courgette in blokjes gesneden. 2 tl karwijzaad. 1 jeneverbes 2 tl mosterdzaad 1 tl koenjit 1 fles witte azijn 1 laurierblad 4 el suikerDoe alle ingredienten in een pan en breng het aan de kook. Laat het zo'n 5 minuten laag pruttelen en laat de pan ... bekijk recept »

Pagina 2 van 4