1000 recepten met kaneel
Voor 4 personen: 1 bol Saumur brut 100 g diepgevroren frambozen (ontdooid) kaneel in poeder 2 soeplepels soeplepels frambozensiroopMix de frambozen tot een fijne puree en giet die door een puntzeef. Klop de puree, de frambozensiroop en de kaneel en d... bekijk recept »
4 eieren 4 el rijstebloem 3 el (donker)bruine basterduiker1 el geklaarde boter 2 ananasringen uit blik 2 tl kaneel 4 el kaneellikeur- Breek de eieren in een kom en klop ze schuimig op. Strooi de rijstebloern door een zeefje erover. Klop alles opnieu... bekijk recept »
200 g bladerdeeg 500 ml melk 5 eieren, gesplitst 185 gr fijne suiker 50 gr bloem vanille-essence 1 mespunt kaneelpoeder zout vetstof voor de vormVerwarm de oven voor op 190° C. Vet de springvorm in. Leg het bladerdeeg op de bodem, druk het goed tegen... bekijk recept »
100 g suiker sap van1/2 citroen 250 g mascarpone 4 dl melk 2 tl instant espressopoeder 1 tl kaneelpoeder 3 blaadjes gelatine geroosterde amandelschilfers chocoladekoffie-bonenVerwarm de helft van de suiker met het citroensap en 4 eetlepels water. Bre... bekijk recept »
4 eieren 25 g boter of margarine 25 g bloem 2 dl melk 2 eetlepels suiker 1 zakje vanillesuiker 1 dl appelmoes 2 eetlepels citroensap 1 theelepel kaneelpoeder boter of margarine om in te vetten- Oven voorverwarmen op 175 ?C of gasovenstand 3. - Schaal... bekijk recept »
3/4 liter vanille-roomijs 1 pak (= 200 g) bokkenpootjes 3 eetlepels abrikozenjam 2 eetlepels koffielikeur 2 eetlepels kaneelpoeder 1/8 liter slagroom 2 eetlepels poedersuikerLaat het ijs in ca. 30 minuten buiten de diepvries zacht worden. Verkruimel ... bekijk recept »
1 kleine rode kool (ca. 1 kilo) 2 appels (Elstar) 2 eetlepels appelstroop 1 eetlepel rode - wijnazijn 1 theelepel kaneelpoeder 2 eetlepels allesbinder zoutVan rodekool buitenste bladeren verwijderen. Kool in kwarten snijden en witte stronk erui... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, gesnipperd 800 gr wortelen, grofgehakt snuifje gemalen kaneel 400 ml groentebouillon 5 el mascarpone 60 gr geraspte fontinakaas peper en zoutVerhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. V... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 sinaasappel 100 g boter 45 gr amandelschaafsel 1/2 pak bastognekoeken 2 theelepels kaneel 2 theelepels gemalen kardemom 2 theelepels gemberpoeder 4 appels (bijv. Braeburn) 4 eetlepels medium dry sherry (of appelsap)Oven voorverwarm... bekijk recept »
Voor 4 personen: 20 g boter 2 plakken cake verkruimeld 1 eetlepel bruine basterdsuiker 4 appels 2 theelepels citroensap 50 g hazelnoten grof gehaktOven voorverwarmen op 200°C. Appels rechtop op aanrecht zetten en met appelboor klokhuizen eruit “boren... bekijk recept »