1000 recepten met kaneel
450 g lamsbout zonder bot 4 sjalotten 4 teentjes knoflook olijfolie 1 el kaneelpoeder 0.05 g saffraan 1 bosje koriander 2 rijpe vleestomaten 4 el gele rozijnen 200 ml water 1 Marokkaans brood Lams... bekijk recept »
2 goudreinetten ½ theelepel kaneel 2 eetlepels olijfolie 50 ml boerenjongens (rozijnen op brandewijn pot) 4 bollen vanille roomijs1. Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor. Snijd de ongeschilde appels in plakken van ... bekijk recept »
1 kalkoen (ca. 2.5 kg, op kamertemperatuur) 1 friszure appel (bijv. Goudreinet) 100 g boter 2 tenen knoflook 6 el olijfolie 4 el vloeibare honing 1 el gemalen kaneel 2 tl gemalen chilipeper1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. V... bekijk recept »
1 bak pitloze (rode druiven (500 g)) 75 ml cognac (slijter) ½ theelepel kaneel 200 ml slagroom (bekertje a 250 ml) 2 zakjes vanillesuiker 8 bitterkoekjes (in stukken)1. Halveer van de druiven. Breng de gehalveerde d... bekijk recept »
goudreinetten krenten kaneel 1/2-2/3 dl stroop. Bereidingswijze Boter een vuurvaste schotel in. Zet daar de geboorde en ongeschilde doch wel gewassen appelen in. Vul de boorgaten met krenten en kaneel. Vermeng de stroop met een gelijke hoeveelheid... bekijk recept »
-200 gr eiwit. -200 gr eidooier. -275 gezoete room. -Kaneel. -275 gr suiker. -drupje citroensap. -kaneel liqeur of andere naar eigen smaak. -doe 100 gr suiker bij de dooiers en klop deze au-bain-marie(in een bak met kokend water op het fornuis) op to... bekijk recept »
2 helegroene pepersingeprikt 1 kg lamsboutzonder bot 750 ml water of bouillon 1 bosje koriander 5 cm gemberwortelin plakjes 2 kaneelstokjesgeplet 125 g geklaarde boter 4 uienin partjes de zaden van 2 eetlepels groene kardamompeulengeplet 1 theele... bekijk recept »
1 kg pompoen 1 ui 2 tenen knoflook 1 aardappel 1 l groente-/kippenbouillon 6 el olijfolie 1 tl gemalen kaneelmespuntje gedroogde chilivlokken 3 flinke el verse korianderpeper en zout Schil de pompoen, verwijder de pitten, snijd ze in blokken van ca 3... bekijk recept »
voor de topping: 175 gr bruine suiker 175 gr walnoten (gehakt) 75 gr bloem kaneel 50 gr boter voor de cake: 1 klein blikje ananasstukjes 550 gr bloem 15 gr citroenrasp 1,5 theelepel bakpoeder snufje zout 125 gr boter 250 gr suiker 3 eieren 250 ml zur... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 Jonagold appels 1 vel bladerdeeg (diepvries) kaneelpoeder fijne suikerVerwarm de oven voor op 250° C. De appels schillen, doormidden snijden, het klokhuis verwijderen, en in fijne schijfjes snijden. Uit het bladerdeeg 4 cirkels sn... bekijk recept »