1000 recepten met kaneel
400 ml water 3 zakjes Marokkaanse mintthee 100 g rietsuiker 1 kaneelstokje 2 el citroensap 400 ml appelsap 400 g ijsblokjes1. Breng het water aan de kook. Kook het water 1 min. goed door. Schenk het water in een theekan. Voeg de theezakjes en d... bekijk recept »
400 g kipfilet 1 tl gemalen kaneel 2 el olijfolie ½ citroen 150 g Griekse yoghurt (beker) 1 tl gemalen komijn (djinten) 8 tortillawraps (pak) 1 komkommer ½ krop ijsbergsla1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Best... bekijk recept »
1 ui 20 g peterselie 500 g rundergehakt 4 el paneermeel 1 ei 1 el gedroogde oregano 2 tl kaneel 1 tl zout 2 druppels rode peper pasta (tube) 100 g witte kaas 2 el olie 500 ml gezeefde tomaten 100 ml kraanwater1. Verwarm d... bekijk recept »
4 kakivruchten 2 tl citroensap 70 ml kokoslikeur (slijter) 100 ml slagroom mespunt kaneel 2 tl suiker 4 takjes verse munt1. Dompel de vruchten 10 tellen in kokend water en trek de velletjes eraf. 2. Snijd het vruchtvlees in partjes e... bekijk recept »
1 ui olijfolie 0,5 koffielepel gemalen kaneel 3 soeplepels citroensap 2 koffielepels gemalen koriander 50 g pijnboompitten 200 g volkorenbulgur 1 portie saffraan 4 dl water 3 soeplepels gemalen munt of de inhoud van 2 zakjes muntthee 100 g rozijnen p... bekijk recept »
125 g boter ( extra om in te vetten) 200 g country cookies chocolate 115 g gezouten pecannoten 4 friszoete appels 60 g donkere basterdsuiker 2 tl gemalen kaneel 100 g fijne kristalsuiker 600 g MonChou (verse roomkaas) 3 el r... bekijk recept »
2 rode grapefruits (schoongeboend) ½ liter Griekse yoghurt 4 el honing (vanille- of oranjebloesem) ½ tl gemalen kaneel1. Rasp de schil van een 1/2 grapefruit. Schil de rest van de grapefruits en snijd in zo dun mogelijke pla... bekijk recept »
50 g rozijnen 1250 g elstar appels 150 g suiker 1 tl gemalen kaneel 275 g bloem 150 g ongezouten roomboter 8 g vanillesuiker 1 mixer met deeghaken of keukenmachine 4 ovenvaste schaaltjes of mini-pannetje1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.... bekijk recept »
1 liter amandelmelk 100 g havermout 1 tl gemalen kaneel 2 appels1. Breng de amandelmelk aan de kook. Roer de havermout en kaneel erdoor en laat 2 min. op laag vuur koken. Haal van het vuur en laat 5 min. staan. Breng event. op smaak met suiker ... bekijk recept »
½ sinaasappel (schoongeboend) 4 4 handappels 1 stukje roomboter 50 g bruine basterdsuiker snufje kaneel 4 el pastis (slijter) ½ liter roomijs (bijvoorbeeld kaneelijs)1. Snijd de schil van de sinaasappel (zonder het wit... bekijk recept »