Recepten met kaneel

1000 recepten met kaneel

Kaneel

Kaneel Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.

Krokante appelcrumble met kaneel

50 g krenten 1,2 kg handappelen (bijv. elstar) 1 tl gemalen kaneel 150 g suiker 1 zakje vanillesuiker 150 g roomboter 275 g bloem 1 ovenschaal (inhoud 1l) 1 mixer met deeghaken of keukenmachine1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Wel de ro... bekijk recept »

Gevulde perziken met amarettikoekjes en cacao

1 pak amaretti (koekjes, 100 g) 2 blikken perziken op sap (a 415 g) 2 el rozijnen 1 tl cacao 1 tl kaneel 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)) 100 ml witte wijn (halfzoet) 25 g roomboter1. Oven voorverwarmen o... bekijk recept »

Warme kaneelappeltjes met speculaasijs

2 friszoete en stevige appels ((bijv. jonagold), geschild) 1 tl kaneel 1 el suiker 40 g boter 4 bollen speculaasijs (bak 875 ml)1. Snijd de appels in vier parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Bestrooi ... bekijk recept »

Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel

1 sinaasappel 500 g abrikozen (gehalveerd) 1 takje munt 1 kaneelstokje (in stukken) 250 g suiker 1. Pot afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Sinaasappel schoonboenen,... bekijk recept »

Appels in bladerdeeg

4 appels (als het kan goudrenetten)8 plakjes bladerdeeg, ontdooid1 theel kaneel 30 gr boter 100 gr basterdsuiker 1 eelt suiker2 eelt rozijnen 1 eiVerwarm de oven op 200 gaden. Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Meng de boter m... bekijk recept »

Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillon

2 bosjes rapen 1 eetlepel honing 3 eetlepels water 1 kaneelstokje 20 g boter 1 eetlepel olijfolie 4 Iberico-varkensmedaillons 1 teentje knoflook 0,5 koffielepel biocitroenschil zout zwarte peper1. Snijd de stengels van de rapen. Houd de mooiste apar... bekijk recept »

Granita van vermout met kaneel

3 kaneelstokjes 125 g suiker 4 eetlepels witte vermout 4 bramen1. In pan kaneelstokjes ca. 10 uur laten weken in 1/2 liter water. Water met kaneelstokjes aan de kook brengen, suiker toevoegen en suiker al roerend laten oplossen. Pan van vuur ne... bekijk recept »

Krokante honingperen

4 handperen 3 eetlepels boter of margarine 8 eetlepels bloemenhoning 4 eetlepels citroensap 6 eetlepels havermout (pak a 500 g) ½ theelepel kaneel 1 bekertje slagroom (125 ml) 1 zakje vanillesuiker (8 g)1. Oven voorv... bekijk recept »

Yiaoúrti me méli ke karídhia - Griekse yoghurt met honing en walnoten

600 g Griekse yoghurt 4 el vloeibare honing 50 g walnoten 1 tl kaneel1. Verdeel de yoghurt over coupes of schaaltjes. Laat de honing boven de yoghurt van een lepel lopen. Leg de walnoten erop en strooi eventueel wat kaneel over de yoghurt. bekijk recept »

Chocoladeperen-semifreddo

4 handperen 1 tl gemalen kaneel 15 el poedersuiker 1 el citroensap 300 g chocolade extra puur 72% 250 ml Alpro Soya cuisine1. Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de peren, ka... bekijk recept »

Pagina 12 van 100