1000 recepten met kaneel
200 g witte chocolade 1 vanillestokje 200 g gezouten boter 200 g witte basterdsuiker 3 tl kaneel 100 g zelfrijzend bakmeel 2 friszoete appels (stevig, bijv. Jazz) 2 eieren1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Hak de chocolade fijn.... bekijk recept »
200 g zelfrijzend bakmeel 150 g muesli 75 g suiker 2 theelepels kaneel 1 winterwortel (geraspt) 2 eieren 100 ml melk 75 g boter1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer in een grote kom zelfrijzend bakmeel, muesli, suiker, kaneel en ... bekijk recept »
250 ml zoete witte wijn 2 cm verse gember 1 tl gemalen kaneel 3 el rietsuiker 500 g Gieser Wildeman stoofperen1. Schenk de wijn in een steelpan. Voeg de gember, de kaneel en de rietsuiker toe en breng aan de kook. 2. Halveer intussen de peertjes.... bekijk recept »
2 zakjes espressokoffie (pak a 25 x 1 8 g) 2 cups ricotta (a 250 g) 100 g suiker mespunt kaneel cacaopoeder spuitbus slagroom1. Espressopoeder losroeren met 2 eetlepels water. Met garde ricotta, suiker, espresso en kaneel mengen. ... bekijk recept »
1 citroen 6 el olijfolie 2 teentjes knoflook 4 el gedroogde oregano 2 el kaneel 500 g kipfilet 12 laurierblaadjes1. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In schaal olie mengen met citroensap en -rasp, knoflook, oregano e... bekijk recept »
750 g goudreinetten 100 ml appelsap 2 kaneelstokjes ½ citroen (schoongeboend) 150 g geleisuiker speciaal1. Snijd de appels met schil en klokhuis in stukken. Breng met het appelsap en 1 kaneelstokje aan de kook en laat in 20 min. op ... bekijk recept »
300 ml water 1 kaneelstokje 3 el limoensap vers 2 el rietsuikersVerhit het water met een kaneelstokje. Voeg het verse limoensap en rietsuiker toe. Verwarm het geheel nog 1 minuut op zacht vuur tot de suiker gesmolten is. Verwijder het kaneelstokje en... bekijk recept »
1 citroen 0,75 koffielepel kaneelpoeder 900 g ruwe rietsuiker 5 cl calvados 1,2 kg dikke appel1. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Je hebt 1 kg netto nodig. 2. Doe het sap van de citroen in een confituurpan (of een roestvrij stalen kookp... bekijk recept »
250 ml slagroom Snufje kaneel 2 eet poedersuiker 1 a 2 eetl cacaoKlop de slagroom met de poedersuiker op hoge snelheid. Als hij wat stijver begint te worden schep je ongeveer 2 eetl slagroom uit de kom voor de garnering. De rest van de slagroom klop ... bekijk recept »
450 g kruidcake 1 pot halve peertjes met kaneel (potl, excellent) 500 g volle kwark 1 el kaneel 3 el poedersuiker1. Verkruimel de kruidcake boven de glazen. Verdeel er de peertjes over. Schenk in elk glas 2 el van het perenvocht. Klop de... bekijk recept »