1000 recepten met kaneel
2?dl water70 gr boter140 g zelfrijzend bakmeel4 eieren licht gekloptolievoor friturenKANEELSIROOP:?kop bruine suiker2?dl water2 el sinaasappelsap1 tl kaneel Bereidingswijze Water en boter in een middelgrote pan mengen. Op een laag vuur zetten en roer... bekijk recept »
150 g kristalsuiker? tl kaneel150 g pure chocolade in stukjes3 dl geklopte room4 eieren licht geklopt125 ml melk Suiker en kaneel in een pan met een dikke bodem doen; op een laag vuurtje verwarmen (niet roeren) tot de suiker begint te smelten. Op een... bekijk recept »
125 gr. pure chocolade1/8 l. slagroom1/8 l. melk1 zakje vanillesuiker1 tl kaneelpoeder50 gr. suiker4 el schenkstroop2 eieren(evt. 1 el koffielikeur)1/2 tl amandelessence Snijd met een puntig mesje de zijkant van de flans voorzichtig los en leg een bo... bekijk recept »
225 gram zachte boter ,50 gram suiker,225 gram bloem,115 gram maismeel ,1 theelepel vanille-aroma 50 gram poeder suiker .1 theelepel kaneel Bereidingswijze In een kom de suiker en de boter schuimig roeren en daarna de gezeefde bloem en maismeel en de... bekijk recept »
4 schouder karbonaden van elk 150 g zout peper 60 g boter 2 goudrenetten mespunt kaneel gesmolten boter 1. Wrijf het vlees in met zout en peper en bak het in hete boter aan weerskanten bruin. 2. Giet de bakboter in een oven vaste schotel. 3. Schil ... bekijk recept »
1 soeplepel rozepeperbolletjes 4 stokjes kaneel 1 groene citroen 8 kumquats 80 gram honing 2 sinaasappels 1 roze pampelmoes 1 gele pompelmoes 10 cl zoete wijn 8 lime quats (mini limoenen). Hulpmiddelen Een slakomeen pannetjeeen fruitperser en een me... bekijk recept »
1 soeplepel rozepeperbolletjes 4 stokjes kaneel 1 groene citroen 8 kumquats 80 gram honing 2 sinaasappels 1 roze pampelmoes 1 gele pompelmoes 10 cl zoete wijn 8 lime quats (mini limoenen). Hulpmiddelen Een slakomeen pannetjeeen fruitperser en een... bekijk recept »
140 gram zelfrijzend bakmeelgezeefd 1-2 tl gemalen kaneel 60 gram witte basterdsuiker 1 eilosgeklopt 3 el zonnebloemolie 3 el melk 110 gram frambozen 3 tl rietsuiker Oven voorverwarmen op 180C. Bakmeel, kaneel en basterdsuiker in kom mengen. In midde... bekijk recept »
400 gr appelen. 1 liter heldere kippenbouillon ( eventueel van een blokje ).1 dl verse slagroom.1/2 kaneelstaafje25 gr poedersuikersap van een halve citroen Bereidingswijze Schil en ontpit de appelen.Bevochtig ze met citroensap en snij ze in stukken.... bekijk recept »
1200 gr. druiven-- 16 blaadjes gelatine-- 1 halve L. wittewijn (traminer als het gaat)-- 1 halve L. appelsap-- 125 ml. slagroom-- 2 el. suiker-- gemalen kaneel. Voorbereiding De druiven van de tros halenafspoelen en droogdeppen. Intussen de gelatine ... bekijk recept »