1000 recepten met kaneel
1 eetlepel citroensap zout 1 kg gamba's (ontdaan van het darmkanaal) een halve theelepel geplette zwarte peperkorrels 1 theelepel komijnzaad 25 gram maismeel 2 eetlepels room 1 losgeklopt ei 2 eetlepels fijngehakte knoflook (in de vijzel fijngeplet) ... bekijk recept »
1 eetlepel citroensap zout 1 kg gamba's (ontdaan van het darmkanaal) een halve theelepel geplette zwarte peperkorrels 1 theelepel komijnzaad 25 gram maismeel 2 eetlepels room 1 losgeklopt ei 2 eetlepels fijngehakte knoflook (in de vijzel fijngeplet) ... bekijk recept »
50 g boter geraspte schil van ? sinaasappel ? dl sinaasappelsap 1 tl kaneel 4 gepelde en in de lengte doorgesneden bananen 2 eetlepels Grand Marnier of andere sinaasappellikeur Smelt de boter in een pan en roer de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap ... bekijk recept »
50 g boter geraspte schil van ? sinaasappel ? dl sinaasappelsap 1 tl kaneel 4 gepelde en in de lengte doorgesneden bananen 2 eetlepels Grand Marnier of andere sinaasappellikeur Smelt de boter in een pan en roer de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap ... bekijk recept »
1 kg pompoen 2 kaneelstokjes 100 g gewelde gedroogde abrikozen 1 pak geleisuiker 'speciaal&prime (Van Gilse) schone (weck)pot (of meerdere kleine potjes) Bereidingswijze Schil de pompoen en snijd hem in blokjes. Doe de blokjes in een pan en schenk er... bekijk recept »
120 gram zachte boter 5 eetlepels lichte stroop 115 gram fijn kristalsuiker 2 licht geklopte eieren 115 gram bloem 1 theelepel bakpoeder 1 theelepel kaneel 25 gram fijngehakte stemgember 2 eetlepels melk. Breng een stoompan vol water aan de k... bekijk recept »
3 appelsgeschild (van klokhuis ontdaanin driehoekige partjes gesneden 2 theelepels kaneelpoeder 4 eetlepels paneermeel 4 eieren 250 g suiker 250 g botergesmolten 150 g bloemgezeefd 1 theelepel bakpoeder springvorm met een middellijn van 25 cm Verwarm... bekijk recept »
500 gr. bloem wit125 ml. water175 ml. melk25 gr. boter1 ei7 gr. kaneel100 gr.witte basterdsuiker.3 gr.zout6 gr. gedroogde gist75 gr. rozijnen Doe alle ingredienten in de bbm, het vocht als eerste, het gist als laatste. De rozijnen bij de piep toevoeg... bekijk recept »
800 g riblappenin blokjes of hacheevlees zout en peper 2 el bloem 4 el boter of olie 2 uienin grove stukken 2 tenen knoflookgehakt 2 tl kaneelpoeder 1 tl gemberpoeder 2 el honing 250 g gewelde pruimen zonder pit 8 dl warme vleesbouillon Leg... bekijk recept »
150 gr boter 350 gr bloem snufje zout 1el bakpoeder 1 el kaneel 125 gr basterdsuiker 175 gr gemengde rozijnen & krenten fijngeraspte schil van een sinaasappel 5-6 el sinaasappelsap 6 el melk 2 eieren (geklutst) Serveer met echte boter witte (of gew... bekijk recept »