1000 recepten met kaneel
1 appel schillen, raspen en met 1 eetlepel citroensap besprenkelen. 1 dl slagroom met 70 gram fijne kristalsuiker en 2 zakjesvanillesuiker lobbig kloppen. Appelrasp, 21/4 dl volle yoghurt en 2 eetlepels kaneel erdoor roeren. Mengsel in diepvriezer 4 ... bekijk recept »
6 takjes peterselie 1 kleine ui 400 g gehakt 1/2 tl kruidnagelpoeder 1 tl paprikapoeder 1/2 tl kaneel zout peper 3 el boter of margarine 1 citroen In kopje peterselie fijnknippen. Ui pellen en heel fijnsnipperen. In kom doen: peterselie, ui, gehakt... bekijk recept »
1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakte tijm 11/2 dl rode wijn zout en versgemalen peper 8 lamshaasjes 3 eetlepels olie Voor het witlof: 8 stronkjes witlof 20 gr roomboter 1 grote sinaasappel kaneel kardemo... bekijk recept »
Voor de honingparfait 6 eidooiers 100 gr honing 3 dl slagroom 1 eetlepel calvados (eau de vie van appel) Voor de kaneelparfait 75 gr suiker 4 kaneelstokjes 5 eidooiers 1/2 theelepel kaneel, gemalen 3 dl slagroom 1 eetlepel kaneellikeur Extra nodig me... bekijk recept »
Witte of bruine suiker Rum Sterke hete koffie Kaneelstokje Doe een schep witte of bruine suiker in het glas en schenk er wat rum op Vul met sterke hete koffie en zet er een kaneelstokje in om mee te roeren bekijk recept »
1,5 tl komijnpoeder1 pompoen, schoon, 200 gram1 ui2 teentjes knoflook4 el anijshagel2 tl kaneel1 el olijfolie2 groentebouillonblokjes1,5 el citroensap0,4 ltr water, bij benadering1 halve chilipeper, zonder zaadjes1,5 tl 5-spices kruiden1. Maak de ui ... bekijk recept »
2 avocado's (rijp)3 el vloeibare honing20 ml marsala (Italiaanse dessertwijn)1 kl citroensapkaneelpoeder1. Doe de honing in een pannetje en verwarm lichtjes op een zacht vuurtje. Roer er de marsala en het citroensap door. 2. Halveer de avocado's.... bekijk recept »
8 kippenbouten1 ui2 teentjes knoflook2 appels200 ml chardonnay-azijn1 l kippenbouillon4 el broodkruim2 kaneelstokjes1 el suiker (lichtbruine)2 el kerriepoeder (geel)1 kl kurkumahandvol peterselie (fijngesnipperd)maïsoliepeperzout1. Verhit olie in een... bekijk recept »
125 ml rode wijn300 g bosvruchten (gemengd uit diepvries)1 onbehandelde citroen (geraspte schil van)1 kaneelstokje2 kruidnagels1 stuk steranijs50 g bruine suiker2 el sinaasappelsap1 kl maïszetmeel200 g plattekaas (magere)100 ml room2 el maanzaden2 el... bekijk recept »
4 konijnenbouten200 ml droge, witte wijn2 kaneelstokjes1 ui1 blokje kippenbouillon150 g dadels2 pastinaken (ongeveer 400 g)2 zoete aardappelen (ongeveer 500 g)olijfoliepeperzout1. Pel de ui en snij ‘m in ringen. Schil de pastinaken en de aardap... bekijk recept »