1000 recepten met kaneel
Voor een brood van 900 gr : 350 gr zelfrijzende bloem 125 gr zachte bruine suiker 175 gr rozijntjes 150 gr boter in kleine blokjes 1 el bakpoeder 1 el kaneelpoeder zeste van 1 appelsien 6 el vers appelsiensap 6 el volle melk 2 eieren , lichtjes... bekijk recept »
500 g suiker 7 dl water 12 eierdooiers 4 eetlepels Solo 2 stokjes kaneel 2 citroenen 500 g brood kaneelpoeder 1. Laat de suiker in het water smelten op een zacht vuur. 2. Breng op smaak met de kaneelstokken en de geraspte gele schil van de citro... bekijk recept »
30 gram boter 1 stokje kaneel 2 kruidnagels 15 cl sinaasappelsap 1 stuk sinaasappel 600 gram witte druiven 30 gram suiker 1 zakje vanillesuiker1. Pel de druiven.2. Schil zorgvuldig de sinaasappel, verwijder het vel van de kwartjes en vang het sa... bekijk recept »
250 g witte amandelen 75 g suiker 2 el kaneel 12 plakjes filo- of loempiadeeg zonnebloemolie klontje Solo 5 el volle verse melk 3 el suiker 2 kl honing 3 el sinaasappelsap 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de amandelen in de keukenmachine in ... bekijk recept »
2 appels 2 peren roomijs1. Snijd het fruit in stukken en schik in een ovenschotel. Meng de ingrediënten voor de crumble met de hand tot een kruimelige massa. Leg een flinke laag crumble op het fruit, en zet de schaal gedurende ongeveer 30 minuten i... bekijk recept »
1 kg appels(golden) babeluten eieren room won ton velletjes ( delhaize, diepvries) melk suiker kaneel kaneel of speculoosijs 1. Begin met de ravioli van de babeluten:2. -----------------------------------------------------3. 7 babeluten, opzetten i... bekijk recept »
250 gram bloem 4 gram gedroogde gist 1 sinaasappel 1 ei 1 eetlepel room 1 eetlepel olie 4 appels frituurolie 4 eetlepel bloemsuiker 2 eetlepels kaneelpoeder1. doe de bloem en de gist in een kom, was de sinaasappel en rasp de schil en pers de sinaasap... bekijk recept »
185 g zelfrijzende bloem 60 g lichtbruine suiker 0,5 kl kaneelpoeder 1 ei 125 ml melk 80 g gesmolten boter 1 appel 1. -verwarm oven voor op 210 graden2. -zeef de bloem in een kom en meng met suiker en kaneel. Maak er een kuiltje in.3. -klop het ei... bekijk recept »
130 g Maïzena® Plus 60 g Solo (zacht of gesmolten) 60 g basterdsuiker 50 ml slagroom 2 eieren 1 tl kaneel * 1 citroen 4 nectarines of perziken 20 g basterdsuiker1. Verwarm de oven voor op 150 °C (stand 5).2. Rasp een halve citroen. Per... bekijk recept »
2 eidooiers 2 el water 150 gr zachte boter 100 gr poedersuiker 300 gr bloem (gezeefd) 2.5 gr bakpoeder (gezeefd) 1 mespuntje zout 1.5 tl kaneel 0.5 tl gemberkruiden vanille aroma chocolade nopjes beetje ongezoete cacao 100 gr witte chocolade 2... bekijk recept »