1000 recepten met kaneel
300 g zelfrijzende bloem 1,5 theelepel kaneelpoeder 3 eieren 350 g riet- of kandijsuiker 15 cl olijfolie (of een andere plantaardige olie) 1 soeplepel citroensap 4 middelgrote peren 1 zakje vanille-extract 1. De oven voorverwarmen op 175°. Een r... bekijk recept »
75 g tarwemeel 25 g (volkoren)meel 50 g suiker zout 50 g Solo Wikkel 500 g pruimen of gedroogde pruimen (die niet hoeven te worden geweld) 2 el honing 0.5 el kaneelpoeder 2 el maïzena1. Meng het tarwe- en volkorenmeel met een snufje zout en suike... bekijk recept »
500 g Solo 500 g tarwebloem 150 g poedersuiker 6 eidooiers 2 kl bakpoeder 32 g vanillesuiker 1 kg appelen (vraag naar stoofappelen) 20 g kaneel 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Maak het deeg door de bloem, de Solo, de poedersuiker en de eidoo... bekijk recept »
510 g bloem 16 g kaneel 90 g poedersuiker 125 g Solo 3 eidooiers 2 kl bakpoeder 1 kg pruimen (vers & ontpit of diepgevroren) 3 el bruine suiker1. Verwarm de oven voor op 180 °C.2. Roer de Solo en de suiker tot een luchtig geheel. Voeg de eidooier... bekijk recept »
120 gram gesmolten boter 2 eieren 100 ml karnemelk 50 gram blanke hazelnoten, geroosterd en gehakt 200 gram lichtbruine basterdsuiker 400 gram bloem 1,5 theelepel bakpoeder 1 theelepel kaneelpoeder 6 verse, rijpe abrikozen 1. Verwarm de oven voor... bekijk recept »
1-2 appel 200 g suiker snuifje bruine suiker (optioneel) 250 g boter 250 g bloem kaneel 1. Vet je bakblik in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden.2. Meng de Suiker en de (zachte) boter en voeg nadat alles gemengd is 1 voor 1 de eieren a... bekijk recept »
1 kaki 2 tl 2 esdoornsiroop (Maple syrup) 1 mespuntje kaneel 3 el 3 vetvrije yoghurt 20 g volkorenmeel 2 el 2 losgeklopt eiwit 40 ml water 1 el Becel Light (vloeibaar) (10 g) Extra nodig: staafmixer1. Snijd de kaki in stukjes, Houd een kwart van d... bekijk recept »
2 jonagold 3 dl water 1 kl kaneel 20 muntblaadjes sap van 1/2 citroen 100 g suiker 2 dl slaolie1. Snij de appel in blokjes Kook het water met suiker en kaneel en voeg er het citroensap aan toe. Laat de appel 2 minuten meekoken, giet de appel af en... bekijk recept »
4 sinaasappelen sap van twee sinaasappelen 2 tl oranjebloesemwater 50 gr fijne kristalsuiker 1 tl kaneel 1. Snijd de schil van de sinaasappels Snijd de sinaasappels in schijven van 1 cm dikte. Meng het sinaasappelsap met de suiker en het oranjebloe... bekijk recept »
115 g Solo 225 g bloem 90 g kristalsuiker 4 appels (jonagold of cox orange) 40 cl Amaretto 2 el kristalsuiker kaneel 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.2. Meng op een werkblad de Solo op kamertemperatuur met de suiker en de bloem. Kneed met de ... bekijk recept »