1000 recepten met kaneel
100 milliliter wijn20 milliliter cognac4 eetlepel basterdsuiker300 gram slagroom ongeklopt100 gram pistachenootjes geroosterd1. Meng 100 ml witte wijn of 80 ml witte wijn en 20 ml cognac, vieux of sinaasappellikeur met 4 eetlepels witte basterdsuiker... bekijk recept »
2 eetlepel olijfolie1 theelepel kaneelpoeder2 eetlepel sesamzaad600 gram pompoen in dikke plakkenbakplaat met pakpapier1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de olie met wat grof zeezout, versgemalen peper, de kaneel en het sesamzaad. Meng de olie do... bekijk recept »
3 eetlepel vloeibaar bakproduct2 uien gesnipperd600 gram pompoen geschild3 eieren2 eetlepel bloem gezeefd1 eetlepel nootmuskaat1 mespuntje kaneel1. Verhit 2 eetlepels van het bakproduct en fruit hierin de uien circa 5 minuten op een lage stand. Rasp ... bekijk recept »
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)1 theelepel kaneelpoeder1 theelepel paprikapoeder1 theelepel oregano2 eetlepels olijfolie2 eetlepels vloeibare honing1 hele scharrelkip (ca. 1.3 KG), in stukkenbakplaat met bakpapier1. Meng de specerijen, oreg... bekijk recept »
500 ml appelsap1 eetl. bruine basterdsuikersnufje cayennepeper of versgemalen peper4 kruidnagels evt. extra om te garneren1 kaneelstokjesnufje nootmuskaat1 sinaasappel, schoongeboend, in 4 partjes1. Verwarm appelsap, basterdsuiker, cayennepeper, kru... bekijk recept »
600 gram gehakt1 zakje gehaktkruiden1 theelepel komijnpoeder (djinten)flinke snuf kaneelpoeder1 ei, losgeklopt2 eetlepels tomatenketchup1 ui, gesnipperd1 rode paprika, in miniblokjes1 groene paprika, in miniblokjes300 gram witte rijstevt. paprikapoed... bekijk recept »
1. Rooster 4 sneetjes suikerbrood licht in een broodrooster. Bestrijk met mascarpone en leg er dunne plakjes appel op. Bestrooi met kaneelpoeder. bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie1 ui, gesnipperd300 gram speklappen, in dunne repen gesneden400 gram knolselderij, geschild en in blokjes1 theelepel kaneelpoeder50 gram rozijnen1 eetlepel stroop1 eetlepel gehakte platte peterselie1. Verhit de olie en fruit hier... bekijk recept »
120 gram gesmolten boter2 eieren100 milliliter karnemelk50 gram blanke hazelnoten, licht geroosterd en gehakt200 gram lichtbruine basterdsuiker400 gram bloem1 theelepel bakpoeder1 theelepel kaneelpoeder6 verse rijpe abrikozen, gehalveerd12 papieren c... bekijk recept »
600 gram roseval of andere vastkokende aardappels, gewassen en in kwarten4 elstar appels, gewassen en in 8 partjes2 takjes rozemarijn1 rode ui, in dunne partjes2 kaneelstokjes, gebroken4 eetlepels olijfolie1 eetlepel citroensap1. Verwarm de oven voor... bekijk recept »