1000 recepten met kaneel
375 g zelfrijzende bloem125 g suiker (lichtbruine)1 kl kaneel2 eieren250 ml melk160 g boter (gesmolten)3 appels1. Verwarm de oven voor op 210°C. Vet een vorm voor 12 grote muffins in met boter en bestuif met wat bloem. 2. Zeef de bloem in een kom... bekijk recept »
250 ml melk4 el melk150 ml kokosmelk5 kaneelstokjes80 g dessertrijst50 g suiker2 eidooiers2 sinaasappels4 plukjes verse munt1. Breng de melk aan de kook met de kokosmelk en 1 kaneelstokje. Roer er de rijst en de suiker door. Laat afgedekt zachtjes ga... bekijk recept »
200 g dessertrijst1 l melk1 vanillestokje1 kaneelstokje4 el poedersuikerkaneelpoeder1. Spoel de rijst en kook hem 5 minuten inwater. Giet af en laat uitlekken. 2. Snij het vanillestokje open. 3. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en het ... bekijk recept »
2 onbehandelde sinaasappels6 kaneelstokjes2 el rietsuiker3 el vloeibare honing3 flessen rode wijn6 kruidnagels6 stukjes steranijs1. Spoel de sinaasappels en snij ze in dunne plakjes. Doe de wijn in een pan, samen met de sinaasappelplakjes, de suiker,... bekijk recept »
1 liter volle melk150 gram witte chocolade1 vanillestokje, gespleten2 theelepels whisky (facultatief)3 cm gember, in plakjes4 koppen sterke koffie (Carrefour Selection Colombia) kaneelpoeder1. Verwarm 800 ml melk. Voeg de chocolade, het vanillemerg e... bekijk recept »
1 liter appelcider2 kaneelstokjes75 g bruine suiker120 ml volle room, om op te kloppen cacaopoeder1. Warm in een steelpan de appelcider op met de kaneelstokjes en de bruine suiker, totdat de suiker volledig gesmolten is. Zet het vuur uit en laat trek... bekijk recept »
2 El suiker1 lookteentje, geperst2 El vissaus 1 steranijs1 kaneelstokje3 cm gember, in fijne reepjes2 kabeljauwfilets (150 g/stuk) 1/2 tl kaneel, in poeder1 El olie1 handvol amandelen 1/4 witte kool125 g witte rijst peper en zout1. Verwarm in een pan... bekijk recept »
4 teentjes knoflook 150 g gedroogd fruit (rozijnen, abrikozen, vijgen en/of cranberries) 500 g kipfilet 4 soeplepels Solo vloeibaar 600 g gesneden prei 400 g witte Basmati rijst 50 g geschaafde amandelen 2 soeplepels kaneel 2 soeplepels kerriep... bekijk recept »
0.5 dl Porto 2 dl melk 60 g Solo 2 eieren sneetjes wit brood kaneelpoeder 1. Klop de eieren los en roer er de Porto bij. 2. Haal de sneetjes brood door de melk en dan door het ei. 3. Bak ze in de Solo goudgeel aan beide kanten. 4. Strooi er een be... bekijk recept »
2 zachte peren 1 el citroensap 200 g chocolade 8 sneden toastbrood 1 tl kaneelpoeder solo1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakjes. Besprenkel met citroensap tegen het verkleuren. Rasp de chocolade in schilfers.2. Besmeer ... bekijk recept »