1000 recepten met kaneel
750 gr. deeg voor kadaifi (draadjes) 1 kop boter voor de vulling: 2,5 kop amandelen 2 eieren 3 eetlepels suiker 0,5 eetlepel kaneel voor de siroop: 2,5 kop water 3,25 kop suiker 1 stokje kaneel 0,5 eetlepel citroensap schil van 1 citroen Hulpmiddele... bekijk recept »
200 cc vleesbouillon (eventueel tablet) afgekoeld! 2 eierdooiers100 cc droge witte wijn50 cc slagroomsnufje zout1/2 tl kaneelpoederenkele sprieten bieslook Hulpmiddelen Pangarde Hulpmiddelen - Pangarde Voorbereiding Zorg voordat je de soep afmaakt d... bekijk recept »
250 gram bloem2 tl. gemalen kaneel ? tl. kaneel voor garnering1 zakje bakpoedersnufje zout50 gram boter op kamertemperatuur125 gram fijne tafelsuiker 2 el. extra voor garnering1 ei1 eidooier1 zakje vanillesuiker Verwarm de oven voor op 150 graden. Ze... bekijk recept »
1 zakje walnotengepeld (55 g)fijngehakt 100 g gedroogde abrikozenin stukjes 100 g rozijnen 100 g bruine basterdsuiker 3 theelepels kaneelpoeder 2 eetlepels vloeibare honing 100 g fijne suiker 1 eetlepel bloem om te bestuiven 2 blikjes supercroissantd... bekijk recept »
6 sappige peren 4 e kristalsuiker 1 t kaneel 1 ei 1 losgeklopte eiwit 450 g bladerdeeg 1. Ontdooi bladerdeeg. 2. Meng kaneel en suiker en bestrooi bladerdeeg gul met mengsel. 3. Steek rondjes uit bladerdeeg zo groot als de onderkant van de peren. 4. ... bekijk recept »
Voor het deeg: 200 g bloem 1 tl bakpoeder 125 g suiker 1 zakje vanillesuiker 1/2 ei 125 g zachte boterin klontjes 1 tl kaneel 3-4 el paneermeel Voor de vulling: 200 g bitterkoekjesverkruimeld 3 borrelglaasjes apfelkorn 1 kg zachtzure appels 75 g donk... bekijk recept »
zie bereidingswijze. Bereidingswijze Hiervoor zal men 500 gram amandelen goed pellendrogen en malen. Deze met eene hoeveelheid eiwit aanroeren en vervolgens in 3 gelijke hoopjes verdeelen. Het eerste hoopje zal men met suiker en tarwebloem aanmakento... bekijk recept »
4 eieren 250 ml melk 500 gram boter 250 gram suiker 500 gram bloem 1 eetlepel gist 1 eetlepel kaneel 125 gram rozijnen 2 druppels vanille essence 50 gram amandelsnippers 1-2 dl rum 125 gram krenten 50 gram sukade De krenten en rozijnen wassen, drogen... bekijk recept »
225 gr tarwebloem 1 el bakpoeder 1/2 tl dubbelkoolzure soda 2 el fijne witte suiker 3 el gele basterdsuiker 1 ei 2.5 dl melk Snufje zout 50 gr boter, gesmoltenMet kaneel 25 gr havervlokken 2 tl gemalen kaneel 2 tl vloeibare honing 1 el sinaasappelsap... bekijk recept »
Dit is een superlekkere en zoete cake met appelsmaak, je moet 't echt eens proberen! 375 ml appelmoes 250 gr bloem 2 tl bakpoeder 150 gr boter 200 gr suiker 1 tl kaneel Handje rozijnen of krentenVerwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de boter in e... bekijk recept »