1000 recepten met kaneel
800 gr zoete appels 150 gr suiker 100 gr boter 100 gr amandelschilfers 3 eieren 80 gr bloem 0,5 dl room 5 cl calvados kaneel vanille-ijsVet een springvorm (18cm) rijkelijk in met boter. Strooi de amandelschilfers op de bodem. Schil de appels, verwi... bekijk recept »
voor 2 personen: 2 sneetjes witbrood of rozijnenbrood 1 ei 1 eetlepel suiker 1/2 eetlepel kaneel 125 ml melk 15 g boterSnijd voor 2 personen 2 sneetjes wit brood of rozijnenbrood elk in 3 lange repen. Klop in een diep bord 1 ei los met 1 eetlepel sui... bekijk recept »
Witte wijn 2 decilitersuiker 150 gramKaneelstokjes 2Kaneel 2 theelepelsCitroensap 0,5 citroenroom 2,5 deciliterEigeel 4ei 2Kaneellikeur- Water en suiker aan de kook brengen en kaneelstokjes en kaneel toevoegen en in laten koken. - Scheutje kaneellike... bekijk recept »
4 cl rum (amberkleurig) 1 klontje rietsuiker 2 kruidnagels sap van 1/2 citroen 1 mespuntje kaneel kokend waterIk begin het al te ruiken (rum, kaneel, citroen) mmmm en voel me ook ineens niet meer zo lekker; dus snel maken die Grog. Doe de rum, rie... bekijk recept »
5 gram boter 8 sneetjes witbrood zonder korst 2 deciliter melk 2 eetlepels bloem 1 theelepel bakpoeder 2 theelepels kaneel 3 eetlepels suiker 1 ei 1 halve eetlepel citroensap 4 eetlepels rozijnen 4 eetlepels sukadeBereiding: Beboter vier kleine ovens... bekijk recept »
3 citroenen175 gram boter1 tl kaneel150 gram risottorijst500 ml melk 350 gram bloem375 gram kristalsuiker8 eieren2 sinaasappels500 gram ricotta1 zakje vanillesuikerpoedersuiker Rasp de schil van de citroenen, voeg 1/3 van de rasp, 25 gram boter, mesp... bekijk recept »
3 kleine appelskaneel naar smaak1 zakje vanillesuiker (of zoveel als je zelf lekker vindt) snuf kardemom of gemberpoeder125 ml slagroommagnetron1. Schil de appels, snijd ze in dunne plakjes of blokjes en verdeel deze in een schaaltje. 2. Bestrooi met... bekijk recept »
2 espresso's200 ml melksnuifje kaneel170 g cassonade (kindjessuiker)1 kl kaneel1 kl speculaaskruiden150 g pompoen (gekookt en gepureerd)1. Doe de suiker in een pannetje met 170 ml water. Breng aan de kook. 2. Zet het vuur lager, voeg de specerijen en... bekijk recept »
150 g volkorenbloem60 g havervlokken100 ml olijfolie170 g honing1 ei2 El gemalen kaneel50 g gemengde noten2 appelen Granny Smith, in blokjes2 El citroensap1 T zout1. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de bloem met de havervlokken, de olie, 120 g van... bekijk recept »
200 g speculaasjes250 ml melk (Melkan)200 ml room50 g bruine suiker extra om te bestrooienmespunt kaneel extra om te bestrooien3 eieren1 grote appel, in dikke plakkencakevorm, ingevetuitsteekvorm in de vorm van een hartje1. Verwarm de oven op 180&d... bekijk recept »