1000 recepten met kaneel
3 appels (en/of peren) 200 g pannenkoekenmix (pak a 400 g) 400 ml melk 1 ei 50 g boter suiker kaneelpoeder1. Appels en/of peren schillen en vanaf steeltje in totaal 12 dikke plakken van fruit snijden (zo blijft vorm van vrucht m... bekijk recept »
30 g couscous 250 g rundergehakt 1 sjalot (fijngehakt) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 2 eetlepels verse munt (in reepjes) mespunt kaneel cayennepeper 150 ml knoflooksaus1. Couscous 5 min. in 50 ml kokend water wellen. In... bekijk recept »
1 flesje pannenkoekenmix (naturel (100 g)) 200 ml halfvolle melk 1/2 potje kersen (zonder pit op siroop (a 350 g), uitgelekt) 1/2 tl gemalen kaneel 1 zakje vanillesuiker (8 g) boter1. Bereid de pannenkoekenmix met de melk vol... bekijk recept »
3 el olijfolie 1 rode ui (fijngesnipperd) 2 teentjes knoflook 6 zongedroogde tomaten in olie (in reepjes) 300 g panklare spinazie 1 blik kikkererwten (400 g) ¼ tl kaneel 2 kruidenbouillontabletten (verkruimeld) ... bekijk recept »
1 ui 1 teen knoflook 3 el peterselie 4 el olijfolie 1 tl gemalen kaneel 250 g cherrytomaten 300 g couscous 300 ml groentebouillon (van tablet) 100 g rozijnen1. Snipper de ui. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Verhit de hel... bekijk recept »
1 ei 200 ml melk 4 sneetjes suikerbrood (zonder korst) 50 g roomboter 1 theelepel kaneel1. Klop in een diep bord het ei los en roer de melk erdoor. Snijd de sneetjes suikerbrood diagonaal door. Verhit in een grote koekenpan met antiaanba... bekijk recept »
3 citroenen 8 eieren 175 g boter 2 mespunten kaneel 150 g risottorijst 500 ml melk 350 g bloem 375 g kristalsuiker 2 sinaasappels 500 g ricotta (verse kaas) 8 g vanillesuiker 2 el sukade 2 el poedersuiker1. Boen de citro... bekijk recept »
200 g mix voor viergranen pannenkoeken (pak a 400 g) 450 ml melk 1 ei 2 appels 2 theelepels kaneel 50 g blanke rozijnen 25 g boter of margarine poedersuiker1. Pannenkoekmix in kom doen en al roerend met garde melk toevoegen. Ei erd... bekijk recept »
2 pakjes filobladerdeeg (diepvries) 1 grote kip 2 uien 1 dl olie 1 theelepel gemberpoeder 1 envelopje saffraan zout 1 theelepel zwarte peper 1 kaneelstokje 1 zakje verse peterselie (30 g) 6 zakjes garneeramandelen (... bekijk recept »
4 sneetjes rozijnenbrood 1 appel (bijvoorbeeld braeburn) 1 ei 250 ml slagroom 2 zakjes vanillesuiker 1 theelepel kaneel1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Sneetjes rozijnenbrood twee keer schuin doorsnijden, zodat vier driehoekjes ontstaa... bekijk recept »