1000 recepten met kaneel
1 liter bier (pils) 100 gram suiker 4 eierdooiers 1 dl zure room mespuntje kaneel zout en peper Verwarm het bier met de suiker in een pan totdat de suiker is opgelost. Roer de eierdooiers los met de zure room en 3 eetlepels van het warme bier. Roer h... bekijk recept »
1 zure appel 2 theel citroensap snufje kaneel 100 gr umer 3 eetl volkorenvlokken 1 eetl rozijnen 1 eetl gehakte hazelnoten Schil de appel, rasp hem tot op het klokhuis, mengen met de umer en kaneel. Schep de vlokken, rozijnen en noten erdoor. bekijk recept »
150 gr magere kwark 2,5 eetl zure room vloeibare zoetstof kaneel 150 gr aardbeien 1 kiwi 1 knackebrod Roer de magere kwark en de zure room tot een gladde massa en voeg zoetstof en kaneel naar smaak bij. Snijd de aardbeien in vieren en meng ze door de... bekijk recept »
1 zoete appel kaneel zoetstof Schil een zoete appel en boor deze uit met een appelboor. Bestrooi met kaneel en zoetstof. 2 Minuten op vol vermogen in de magnetron en je hebt een heerlijk slank tussendoortje of nagerecht bekijk recept »
2 friszure appelenkaneel Bestrooi de geschilde en uitgeboorde appelen met kaneel. zet ze op een bord in de magnetron 2 tot 4 minuten(afh. van vermogen van de magnetron) bekijk recept »
4-6 sneetjes oud brood 250 ml melk 1-2 eieren 2 eetlepels suiker halve theelepel kaneel of citroenschil boter Klop de eieren met de suiker, de kaneel of de geraspte citroenschil. Voeg de melk toe, week hierin voorzichtig de sneetjes brood. Bak ze daa... bekijk recept »
1 blikje mandarijnpartjes2 schijven ananas1 blikje mango schijfjesstraciatella-ijskokoskaneelhoningcitroensap De vruchtjes uit laten lekken en evt. iets kleiner snijden (mandarijnpartjes formaat). Er wat honing, kaneel en citroensap doorscheppen en d... bekijk recept »
4 eetlepels havermout (vlug klaar)1 meloenkaneelkarwij Voor de meloen zie voorbereiding, schep hier de havermout over en bestrooi naar smaak met kaneel en karwij, schud op schep het goed door en zet in de magnetron voor 10 minuten op 500 watt bekijk recept »
200 gram bloem 150 gram koude boter 50 gram suiker mespunt zout 1 eierdooier 150 gram gepelde amandelen 250 gram kwark 4 eetlepels honing 2 eieren 2 eetlepels citroensap 1 theelepels koekkruiden of kaneel poedersuiker en kaneel om te bestrooien Hulpm... bekijk recept »
Voor het deeg: 200 g bloem 150 g koude boter 50 g suiker 1 mespunt zout 1 eierdooier bakpapier en droge bonen voor het blindbakken Voor de vulling: 150 g gepelde amandelen 250 g kwark 4 eetl. honing 2 eieren 2 eetl. citroensap 1 theel. k... bekijk recept »