1000 recepten met kerrie
Bouillontabletten (kruiden) - 2 stuks, broccoli - 300 g, kerriepoeder - 3 tl, olie - 2 el, peper (versgemalen) - snufje, perziken (vers) - 2 stuks, roomkaas - 100 g, uien - 2 stuks, zout - snufjeSnijd de ui (en) in halve ringen. Verhit de olie in een... bekijk recept »
200 g risotto rijstArborio of Carnaroli ca.8 dl ongezouten vlees bouillon of groentenbouillon 4 eetlepels olijfolieneutraal 1 fijn gesnipperde ui 2 tl kerrie 1 dl witte wijn 50 g mascarpone 16 grote garnalen(gambascampi)diepvries 2 Granny Smith 1.... bekijk recept »
1/2 zakje amandelschaafsel (a 45 g) zout 2 kleine uien 1 rode paprika 4 el olie 2 el rozijnen 300 g rijst 1,5 el kerriepoeder 1 kruidenbouillontablet 400 g bieflapjes peper 2 bananen (niet al te rijp) 4 takjes peterselie Uien pellen en fijnsnipperen.... bekijk recept »
4 paar kikkerbilletjes 1 ui 150 gram champignons kerriepoeder 0,7 liter kippebouillon 2 dl room 1,5 dl witte wijn 1/4 citroen 1/2 prei peterselie boter- Ontbeen de kikkerbilletjes, snij het vlees in kleine stukjes en bewaar vlees en botjes.... bekijk recept »
28 scampi 1 appel (Jonagold) 1 takje selder 1 dl room 1 dl wijn (wit/droog) 1 cl vermouth (droog) 25 g boter (bakboter) theelepel kerriepoeder 2 takjes dragon (takjes)Pel de scampi. Schil de appel en was de selder. Snijd in fijne brunoise. Bak de s... bekijk recept »
500 g aardappelen 1 eierdooier 1 ui (fijn gesnipperd) 2 eetlepels olie 2 tenen knoflook (uit de pers) 2 dunne preien (fijn gesneden) 1 stengel bleekselderij (fijngehakt) 2 wortelen (fijngehakt) 2 th lepels kerriepoeder 2 eetlepels fijngehakte peterse... bekijk recept »
600 g bloemkool 200 g sperziebonen 4 aardappelen (Nicola) 1/2 soeplepel kurkumapoeder 250 ml volle yoghurt 2 soeplepels vers geraspte en gedroogde kokosnoot 200 g worteltjesKuis de wortelen en snij ze in fijne rondjes. Kuis de bloemkool en verdeel ze... bekijk recept »
250 gram Quornfilets 100 gram volkorenrijst 150 gram uien (= 2 stuks) 10 gram zachte margarine 200 ml ontvette groentebouillon 1 koffielepel kerriepoeder paneermeel peper (en zout) Voor de saus: 100 ml magere melk 8 gram bloem (= 1 eetlepel) 5 gram z... bekijk recept »
voor 4 personen: +/- 1 kg varkenshaas 1.5dl fond 2dl muskaatwijn 1 kopje witte rozijnen 1 blik abrikozen 410gr 2 eetlepels room 2 eetlepels boter maizena express 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel kerrie cayennepeper peper en zoutLaat het vlees oppervlakk... bekijk recept »
600 g wijtingfilets 400 g wilde rijst 4 appels 1 ui 2 dl room 5 dl kippenbouillon 1 eetlepel kerriepoeder bloem peper en zoutKook de rijst gaar in gezouten water. Voor de kerriesaus: snij 1 appel (geschild) en 1 ui fijn, stoof ze even in olijfolie, ... bekijk recept »