1000 recepten met kerrie
Voor 4 personen: 4 forellen 2 sinaasappels 100 gram boter 1 eetlepel kerriepoeder zonnebloemolie of olijfolie 2 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries) peper en zoutSpoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel ... bekijk recept »
3 stronkjes witloof 50 g boter (bakboter) 2 kg mosselen 1 dl wijn (wit/droog) peper 0.5 theelepel kerriepoeder 15 dl visfumet 150 g zeekraal 1 dl roomHet witloof schoonmaken, de bittere kern verwijderen en fijnhakken. Op een zacht vuur gedurende 5 mi... bekijk recept »
2 stuks kreeft 2 dl room 100 gr sla (gemengd) 6 cl appelsap 2 el olie 2 el azijn (wijn-,wit) 2 stuks appel (stevig) 2 thl citroensap 1/2 thl kerrie (poeder) peper (wit) zoutBreng voor de saus de room met het (ongezoete) appelsap, kerriepoeder en wat ... bekijk recept »
800 g koolvisfilet 1 ui 0.5 teentjes knoflook 3 tomaten 1 appel (Boskoop) 1 dl wijn (wit/droog) 1 dl visfumet 100 g boter (bakboter) 0.5 dl room 250 g rijst 2 takjes tijm 1 blaadje laurier 0.5 takjes peterselie 1 theelepel kerriepoeder peper zoutDe k... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 g koolvisfilets 1 grote ui 1/2 lookteentje 2 grote tomaten 1 appel (Boskoop) 1 dl droge witte wijn 1 l visfumet 100 g boter 1/2 dl room 2 kopjes rijst 1 kruidentuiltje: tijm, laurier en peterselie kerrie, peper en zoutKruid de ko... bekijk recept »
250 g kippenfilet 1.5 uien 1 stengel bleekselderij 2 cl arachideolie 1 teentje knoflook 0.5 appel (Boskoop) 5 g bloem (tarwebloem) 2 theelepels kerriepoeder 15 g tomatenpuree 1.2 dl room peper zoutBereiding: Het kippenvlees in kleine blokjes snijden... bekijk recept »
Voor 4 personen: 400 g kippenlever 1 zakje kerriesaus 4 el gemalen kokos 3 niet te rijpe bananen 2 el citroensap 1 el kerriepoeder 50 g boter of margarine 1/4 l slagroom 2 el ketjap manisIn pannetje kerriesaus maken met 2½ dl water. In droge koekenpa... bekijk recept »
5 cl olijfolie 10 cl melk 100 gram champignons uit blik 3 sjalotjes 4 eidooiers 1 theelepel kerrie 1 citroen 1 bouquet garni peper zout 1/4 l magere creme fraiche 1 glas droge witte wijnKook de mosselen op een hoog vuur met de wijn en het bouquet bar... bekijk recept »
Voor personen: 4 4 kg Super-Jumbo mosselen . 2 gewone uien 1 groene selder 4 dl room 1 dopje saffraan 2 el kerriepoeder Tijm en laurier Peper en zoutLaat de mosselen samen met de grof gesneden groenten, tijm, laurier en peper op een hevig vuur open-k... bekijk recept »
2 kg mosselen - 1 prei - 1 stengel groene selderij - 1 ui - 1 kleine courgette - 1 tomaat - fijngesneden peterselie - 1 glas droge witte wijn - 10 cl room - boter - kerriepoedervoor 2 personen, klaar in 60 minuten Spoel de mosselen schoon. Bereid... bekijk recept »