1000 recepten met kerrie
500 gram prei2 zoetzure appels (Golden Delicious)1 eetlepel citroensap7.5 dl vleesbouillon1 eetlepel kerriepoeder of 2 theelepels kerriepasta125 ml creme fraichefijngehakte bieslook of fijngehakte peterselie1. Was de in ringen gesneden prei. 2. Schil... bekijk recept »
500 gram prei2 zoetzure appels (Golden Delicious)1 eetlepel citroensap7.5 dl vleesbouillon1 eetlepel kerriepoeder of 2 theelepels kerriepasta125 ml crème fraîchefijngehakte bieslook of fijngehakte peterselie (vers of diepvries)1. Was de in ringen g... bekijk recept »
4 kipfilets250 g rijst1 ui2 sjalotten1 granny smith1 limoen (enkel het sap)2 el koriander (gehakte)1 l groentebouillon1 el kerriepoeder100 ml kokosroomboteroliepeperzout1. Kook de rijst gaar in de groentebouillon, volgens de aanwijzingen op de verpak... bekijk recept »
4 kipfilets1 limoen1 paprika (in dikke schijven gesneden)150 g babymaïs1 blikje kokosmelk2 el olie1 bundel verse koriander1 el Santa Maria Kerrie1. Voeg, wanneer de kip bruin is, de fijngesneden groenten toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg... bekijk recept »
2 aardappelen (geschild en in blokjes)300 g eendenfilet (1 stuk)3 appels (cox orange, geschild en in blokjes)1 ui (fijngesneden)suikerboter2 dl room7.5 dl gevogeltebouillonolieverse koriander2 blaadjes laurier2 tl kerriepoederuit de molen peperzout1.... bekijk recept »
950 g bospaddenstoelen (vers)1 prei (in ringetjes)1 ui (fijn gesnipperd)750 g kippenbouillon1 dl room3 teentjes knoflook (fijn gesnipperd)1 el kerriepoederpeperzout1. Borstel de paddenstoelen droog schoon. 2. Snij de prei in ringetjes. 3. Snippe... bekijk recept »
5 pastinaken2 stengels preiwit1 el kerriepoeder1.5 l groentebouillon200 ml sojaroomolijfoliefrituuroliepeperzout1. Schil 4 pastinaken en snij ze in stukjes. Maak de prei schoon en snij hem in ringen. Stoof ze samen even in olijfolie. Bestrooi met het... bekijk recept »
800 g koolvisfilet1 ui (gesnipperd)0.5 teentje knoflook (gesnipperd)3 tomaten (in stukjes)1 appel (Boskoop, gehakt)1 dl droge, witte wijn1 l visfond100 g bakboter0.5 dl room250 g rijst2 takjes tijm1 blaadje laurier1 tl kerriepoederpeperzout0.5 bosje ... bekijk recept »
1 kg noordzeegarnalen (ongepeld)1 wortelen (fijngesneden)1 ui (fijngesneden)2 teentjes knoflook (geplet)70 g tomatenpuree5 el cognac5 dl droge, witte wijn1.5 l visfond1 dl room1 tl kerriepoeder20 g roomboterpeperzout1. Maak de wortel schoon en snij f... bekijk recept »
250 g kipfilet (in kleine blokjes)1.5 ui (in fijne stukjes)1 stengel bleekselder (in fijne stukjes)2 cl arachideolie1 teentje knoflook (geperst)0.5 appel (Boskoop, in kleine blokjes)5 g tarwebloem2 tl kerriepoeder15 g tomatenpuree1.2 dl roompeperzout... bekijk recept »