1000 recepten met kerrie
1 sneetje witbrood (zonder korst) 100 ml halfvolle melk 500 g gehakt (half-om-half) 1 ei (losgeklopt) 1 ui (gesnipperd) 1 el kerriepoeder 50 g boter1. Week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit, doe in een kom en voeg... bekijk recept »
2 el zonnebloemolie 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 tl hot currypoeder 1 pak tuinerwten (extra fijn (pak 450 g, diepvries), bevroren) 2 tl sambal badjak1. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui en knoflook ... bekijk recept »
320 g De Vegetarische Slager kipstuckjes (schaal à 160 g) 400 g zilvervliesrijst 500 g gebroken sperziebonen 5 el olie 1 ui 1 teen knoflook 2 cm gember 2 el kerriepoeder 400 g Thaise roerbakmix 400 ml kokosmelk 28 g bouillonketeltje ... bekijk recept »
een noot boter 3 eetlepels arachideolie 3 soeplepels geraspte kokosnoot 250 g Griekse yoghurt 1 eetlepel pikante kerrie 2 teentjes knoflook 1 kg lamsschouder in sneden of rundstoofvlees 25 cl water 1 limoen 4 takjes verse koriander 3 uien 1 vetarm vl... bekijk recept »
1 duopak voorgekookte aardappelschijfjes (700 g) 5 el olie 1 el kerriepoeder 1 blik roze zalm (418 g) 1 dunne prei (in dunne ringetjes) 1 tl gemberpoeder (djahé) 1 ei 3 el Japanse sojasaus 2 komkommers1. Roerbak de... bekijk recept »
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) 25 g geraspte oude kaas 2 tl kerriepoeder 1 el olijfolie 2 el bloem 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)) 16 ongezouten cashewnoten 1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Deegplakjes ... bekijk recept »
1 eetlepel bieslook 50 g boter 25 cl verse room 5 cl droge vermout 4 eieren 1 koffielepel kerrie 400 g mosselen 1 bokaal gemarineerde mosseltjes (210 g, uitgelekt gewicht) 2 sjalotten1. Verwarm de oven voor op thermostaat 6 (180°C). 2. Braad de fijn... bekijk recept »
4 plakken bladerdeeg 1 ei 300 g kabeljauwfilet 1 el gladde mosterd 800 g vastkokende aardappels, voorgeschild 1 venkelknol 0.5 bosje dille 1 klontje boter 1 broccoli 1 tl kerriepoeder 1 rode ... bekijk recept »
1 afgestreken koffielepels kerriepoeder (Santa Maria) 2 eetlepels arachideolie 3 dikke wortelen fijngehakte verse koriander 125 g gepelde grijze garnalen 200 g geschaafde amandelen peper en zout 1 ui 25 cl verse room 2 vetarme bouillonblokjes 1.2 l w... bekijk recept »
2 wortelen 2 eetlepels olijfolie 450 g varkens- en kalfsgehakt, niet gekruid 450 g lamsgehakt 2 uien 1 verse chilipeper 1 teentje knoflook 200 g Griekse yoghurt 4 eetlepels gehakte bladpeterselie 2 koolrabi's 1 kippenbouillonblokje cayennepeper of p... bekijk recept »