1000 recepten met kerrie
Kerrie is niet één specerij, maar een mix van verschillende kruiden en specerijen. De smaak varieert dan ook per bereider. Onze kerrie bestaat o.a. uit kurkuma, koriander, mosterdzaad, peper, gember. Kerrie heeft een sterke, bekende, geur en smaak.4 grote kippenbouten 1 flinke scheut water 1 ui 5 kemirinoten 1 mespuntje trassi (garnalenpasta) 1 tl knoflookpoeder 1 serehstengel 3 daun salam (Indisch laurierblad) 4 daun djeruk purut 2 cm gember laos naar smaak 1 el ketoembar 0.5 tl djinten... bekijk recept »
350 g witte rijst (zak a 1 kg) 2 el olie 1 teen knoflook (grof gesneden) 2 schaaltjes Quorn (stukjes (a 175 g)) 1 spitskool (in 2 cm brede repen) 1 rode paprika (in blokjes) 1 zakje mix voor (kerriesaus (26 g... bekijk recept »
275 g notenrijst 400 g kipfilet 2 tl kerriepoeder 250 g kastanjechampignons (bakje) 200 g peultjes 1 ui 2 el olie 350 g ananasstukjes op lichte siroop (pot) 125 ml crème fraîche1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de ... bekijk recept »
1 zakje amandelschaafsel (45 g) 2 uien 3 tenen knoflook 5 eetlepels zonnebloemolie 2 zakken krieltjes (klein (a 450 g)) 275 g gekruide worstjes 2 zakken gesneden andijvie (a 400 g) 2 theelepels kerriepoeder1. Amandelschaa... bekijk recept »
1 spitskool 2 tenen knoflook 3 el roerbakolie 1 el milde Indiase currypasta 200 ml kokosmelk 10 g verse koriander 55 g pistachenoten1. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in 6-8 parten en verwijder de harde ker... bekijk recept »
800 g aardappelen 500 g bloemkool 1 rode paprika 250 g champignons 275 g half-om-halfgehakt (schaaltje) 80 g gehaktdagschotel mix voor bloemkool (zakje) 400 ml kraanwater1. Schil en halveer de aardappelen. Kook ze in water met z... bekijk recept »
1 voordeelzak kookaardappelen (kruimig (800 g)) 125 g magere spekreepjes (duobakje 250 g) 2 uien (gesnipperd) 1 el kerriepoeder 1 net spruitjes ((500 g), in vieren) 1 rode paprika (gesnipperd) 1 Gelderse rookworst... bekijk recept »
75 g boter 8 kippenpoten 2 uien 2 tenen knoflook 6 tomaten 3 el milde kerriepoeder 1 tl suiker 1 kruidnagel 500 ml kippenbouillon van tablet1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip rondom bruin.... bekijk recept »
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder Santa Maria 2 eetlepels arachideolie 1 dikke groene appel Grany « 365 » 2 eetlepels fijngehakte verse koriander 600 g diepgevroren pangasiusfilets 365 peper en zout 150 g rivierkreeftenvlees « 365 » 1 ui 20 cl vers... bekijk recept »
3 el arachideolie 2 el tomatenpuree 1 tl gerookt paprikapoeder 400 g Mexicaanse roerbakmix 400 g voorgekookte basmatirijst 200 g kikkererwten 200 g tuinerwten (diepvries) 50 ml heet water 2 tl kerriepoeder 4 witte tonijnsteaks ... bekijk recept »